Szlovákiából kapott vezért a Graboplast

Graboplast
A több mint tízéves felsővezetői és nemzetközi tapasztalattal rendelkező Ivan László látja el januártól a Graboplast Padlógyártó Zrt. vezérigazgatói feladatait.

A vállalat közleménye szerint Ivan László a szlovák közösségi személyszállításban piacvezető Arriva Slovakia vezérigazgatói pozíciójából érkezik a Graboplasthoz. Vezetése alatt a vállalat többszörösére nőtt, Szlovákia legnagyobb buszvállalatává bővült.    A szakember célja, hogy innovatív termékeivel a Graboplast globálisan is meghatározó szereplővé váljon – emelték ki a közleményben.

Hozzátették: Jancsó Péter eddigi elnök-vezérigazgató a társaság elnökeként stratégiai feladatokra fókuszál a jövőben.

A győri székhelyű több mint 110 éves Graboplast Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalata. A magyar tulajdonban lévő vállalatcsoport három gyára (Győr, Kecskemét, Tatabánya) öt kontinens 80 országába szállít, bevételeinek több mint 90 százaléka származik exportból – írták.

A cég a lakossági padlók előállítása mellett saját fejlesztésű, nagy hozzáadott értékkel rendelkező speciális padlóburkolatokra koncentrál, mint például a közületi, sport- és járműipari padlók – közölték.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Graboplast a 2020-as üzleti évben 537 dolgozót foglalkoztatott, 2021-ben 539-et. A vállalat éves nettó árbevétele 2020-ban 15,693 milliárd forint volt, 2021-ben 19,737 milliárd forint, amelyből 16,064 milliárd forint exportértékesítésből származott. A cég 2020-ban 1,348 milliárd forint veszteséggel zárt, 2021-ben pedig 361 millió forint adózott eredményt ért el.