Hatalmas digitális kijelzőt épített a Continental, egy része lekapcsolható

Continental kijelző
A Continental a CES 2023 kiállításon mutatta be ívelt ultraszéles kijelzőjét. Az 1,29 méteres széles kijelző a két A oszlop között terül el. A 47,5 hüvelykes TFT-kijelzőt több mint háromezer LED világítja meg egy 7680×660 pixeles aktív területen. A mátrix-háttérvilágítás kiváló, nagy kontrasztú képminőséget eredményez, és lehetőséget kínál a képernyő azon részeinek elsötétítésére, amelyekre nincs szükség. Ez a helyi fényerőszabályzó technológia energiát takarít meg, és növeli az olvashatóság szintjét.

Az ultraszéles kijelző a vezető és az utasok képernyője egyben. Nagyfokú tervezési szabadságot biztosít a járműgyártók számára, hogy futurisztikus, csúcskategóriás vezetői környezetet hozzanak létre, és tartalmat jelenítsenek meg egy egybefüggő képernyőfelületen. A 4200 milliméteres sugarú íves felület harmonikusan illeszkedik a jármű belterébe, így biztosítva, hogy a felhasználó távoli képernyő területeket is lásson a teljes élmény érdekében. A működési koncepció egy láthatatlan kijelzőn alapul, amely igény szerint tökéletesen láthatóvá válik, ezzel pedig kényelmes és biztonságos vezérlést tesz lehetővé. Az ívelt, ultraszéles kijelző sorozatgyártása a tervek szerint 2025-ben fog megkezdődni.

Az egyik oszloptól a másik oszlopig terjedő kijelzővel való interakciót egy integrált vezérlő támogatja, amely szinte varázsütésre jelenik meg akkor, amikor éppen szükség van rá. Ez az egyedülálló megoldás megakadályozza, hogy a felesleges információk elvonják a vezető figyelmét. A panel olyan területek kényelmes vezérlésére is használható, amelyek nem elérhetők karnyújtásnyira. A panel haptikus visszacsatolása lehetővé teszi a kijelző használatát anélkül, hogy a vezetőnek le kelljen vennie a szemét az útról. A félig átlátszó felülettel borított láthatatlan kijelzőt vizuálisan és haptikusan is zökkenőmentesen integrálták a belső felületbe. Ha a kijelzőre nincs szükség, akkor láthatatlan, viszont nem üres fekete térként jelenik meg, hanem egybeolvad a dekoratív felülettel, és egyetlen egységet alkot fa, karbon vagy bármilyen más prémium megjelenésben. Emellett a megoldás speciális mátrix-háttérvilágítást alkalmaz. Ez a világítási technológia lehetővé teszi a tartalom megfelelő fényerővel és a lehető legnagyobb kontraszttal való megjelenítését bármilyen megvilágítási helyzetben, látható háttér nélkül.

Continental vezetőfelismerő

A vezetőfelismerő kijelző segítségével a Continental egy újabb fejlesztést mutatott be a CES 2023 kiállításon. A kijelzőmegoldás új funkcióval egészíti ki a járművezető-felügyeletet azáltal, hogy arcalapú azonosítással teszi lehetővé az érintés nélküli, biztonságos vezetőazonosítást. Ezt a trinamiX integrált arcfelismerő érzékelője, valamint a hozzá tartozó szoftver biztosítja, amely a legmagasabb védelmet nyújtja a harmadik felektől származó csalási kísérletek ellen. A trinamiX arcfelismerő rendszere gyors és megbízható járművezető-hitelesítést nyújt, és így lehetővé teszi az olyan alkalmazások használatát, mint például az autóban történő fizetést, további eszközök alkalmazása nélkül. A vezetőfelismerő kijelző elnyerte a CES Innovációs Díjat a „Járműtechnológia és fejlett mobilitás” kategóriában.