Veszik a japán kocsikat, mint a cukrot

japán autó
A nagy japán autógyártók összesített globális termelése az egy évvel korábbihoz képest 14,4 százalékkal 2,11 millióra nőtt októberben a koronavírus-járvány okozta alkatrészhiány enyhülésének köszönhetően – derült ki friss iparági adatokból.

A nyolc autógyártó közül a Nissan és a Mitsubishi kivételével hat termelésnövekedésről számolt be. A fellendülés fenntarthatósága azonban a kínai járványvédelmi zárlat és a változatlanul akut alkatrészhiány miatt továbbra is kétséges.    A Toyota globális termelése 23,0 százalékkal 771 ezer járműre nőtt, globális eladásai pedig 22,8 százalékkal 832 ezerre emelkedtek októberben. Mindkét adat a harmadik egymást követő hónapban múlta felül az előző évi adatokat.

A Honda októberi termelése 1,1 százalékkal 330 ezerre nőtt, ami az ötödik egymást követő hónapban jelent éves növekedést. A Suzuki termelési volumene 14,1 százalékkal 267 ezer járműre emelkedett az indiai gyártás növekedésének köszönhetően. A Subaru 43,1 százalékkal több, 88 ezer autót gyártott októberben. A Subaru továbbra is a járműelektronikai alkatrészek hiányára panaszkodik, megjegyezte azonban, hogy a hiány csökkent. A Nissan éves bázison 2,4 százalékkal kevesebb, 298 ezer járművet gyártott októberben. A Nissan gyártása négy hónapja az első alkalommal csökkent éves összevetésben. A Mitsubishi 17,6 százalékkal kevesebb, 86 ezer autót gyártott. Egyedül a belföldi gyártást tekintve, a nyolc autógyártó összesített termelése 36,1 százalékkal 655 ezerre járműre emelkedett Japánban. Ezen belül a Honda és a Mitsubishi éves szinten csökkenésről számolt be.

Toyota Aygo X

A Toyota belföldi gyártása 33,7 százalékkal 203 ezer járműre nőtt az egy évvel korábbihoz képest, míg a tengerentúli termelés 19,5 százalékkal 568 ezerre emelkedett, a kínai gyártás 18,4 százalékkal, az észak-amerikai pedig 16,2 százalékkal nőtt.    A Toyota eladásai – beleértve a minijárműveket is – 34,3 százalékkal 114 ezerre emelkedtek, a tengerentúli eladások pedig 21,2 százalékkal 718 ezerre nőttek. Az észak-amerikai eladások 26,8 százalékkal ugrottak meg. A tengerentúli termelés és értékesítés adatai egyaránt rekordot jelentettek októberben.

1 Comment on Veszik a japán kocsikat, mint a cukrot

  1. Mellékesen
    Kristály cukrot + nem lehet kapni!!!
    érted te ezt,mert én nem!!!
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.