Újabb magyar buszokkal fiatalodik a Volánbusz flottája

Credobus
Újabb csuklós autóbuszok érkeznek a Volánbuszhoz a legutóbb sikeresen lezárt közbeszerzési eljárás eredményeként: a Kravtex Kft. 47  alacsonypadlós, elővárosi, 3 tengelyes Credobus Econell 18 Next típusú csuklós járművet szállít, várhatóan 2023 tavaszától – közölte a Volánbusz.

Közleményében a Volánbusz ismerteti: a Credobus Econell család új generációjának első tagja, a Credobus Econell 18 Next 18 méteres csuklós autóbusz, amelynek ultraalacsony saját tömege akár 15 százalékkal mérsékli az üzemanyag-felhasználást. A járművek 127 ember egyidejű szállítására alkalmasak, az ülőhelyek száma 56. A buszok nagy teljesítményű, utastéri légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval, utasszámláló rendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel, felszállást segítő rámpával, továbbá az utastérben USB töltőpontokkal is rendelkeznek. A járműveket Euro VI környezetvédelmi előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja – tájékoztattak a közleményben.

Credobus-Econell-18-Next-34 (1)

A Kravtex gyártmányú autóbuszok a Volánbusz flottájának több mint 40 százalékát teszik ki, a közlekedési vállalat 2400-nál is többet üzemeltet.

A közlekedési társaság 2018-ban indult járműfiatalítási programjában – az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően – több mint 1800 új és újszerű autóbusz állt forgalomba, és további mintegy 300 jármű érkezésére rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással. A program részeként eddig csaknem 300 csuklós autóbuszt cserélt le, aminek eredményeként a csuklós járműállomány több mint egyharmada megújult, átlagéletkoruk 15,5 évről 10,3 évre csökkent. A Credobus Econell 18 Nextek érkezésével folytatódik a társaság nagy befogadóképességű autóbuszaik fiatalítása.

Credobus-Econell-18-Next-23

A Volánbusz az idén 530 millió utast szállított országszerte.

 

1 Comment on Újabb magyar buszokkal fiatalodik a Volánbusz flottája

  1. Emléxem
    Anno én még fakaruszon is ültem habár elég kemény volt az ülés és kegyetlenül rázott is!!
    Ennek LNÉre élveztem a buszozást!!
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.