Új vállalatot alapított az Audi Hungaria

SCC
Az Audi Hungaria motor- és járműgyártó tevékenysége mellett egyre nagyobb szerepet kapnak a munkatársak kompetenciáira épülő szolgáltatások, amelyeket az egész Volkswagen konszern számára nyújt. Az elsősorban a műszaki fejlesztés, pénzügy, IT, beszerzés és logisztika területéhez kapcsolódó szolgáltatásokat a vállalat ez idáig a Shared Competence Center virtuális üzletágában fogta össze. Ezek közül a szolgáltatások közül a jövőben a győri termeléshez nem közvetlenül kapcsolódó tevékenységek, így a beszerzés valamint az IT és a pénzügyi szolgáltatások egy része egy új 100 százalékos tulajdonú leányvállalat keretein belül folytatja tevékenységét. Az új vállalat, amelynek hivatalos alapítása a tervek szerint 2023 első negyedévében várható, mintegy 350 munkatárssal kezdi meg tevékenységét az Audi Hungaria Ahead márka keretein belül.

“Az Audi Hungaria nem közvetlenül a termeléshez kapcsolódó tevékenységei lenyűgözőek. A szolgáltatások fontos szerepet játszanak a gyártótelephely fejlődésében. Az újonnan alapítandó  vállalat ezáltal olyan szinergia lehetőségeket kínál, amelyek különösen fontosak a Volkswagen csoport és a prémium márkacsoport számára. Ez az új szervezeti struktúra tehát tökéletesen illeszkedik a “Vorsprung 2030″ stratégiához is” – mondta Gerd Walker, az Audi AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja.

“A Shared Competence Center termeléstől független szolgáltatásai jól pozicionáltak a pénzügy, a beszerzés és az IT területein belül. A három terület kompetenciáival az új szervezetnek kitűnő lehetőségei vannak arra, hogy megbízásokat nyerjen el a Volkswagen konszerntől. Szilárd meggyőződésem, hogy az Audi Hungaria több éves sikertörténete így folytatódik” – mondta Dirk Große-Loheide, az Audi AG beszerzésért és IT-ért felelős igazgatósági tagja.

„Az Audi Hungaria az évek során egy termelő vállalatból egy teljes körű kompetenciaközponttá vált, amely az egész Volkswagen Konszern számára kínálja világszínvonalú termékeit és szolgáltatásait. A járműipari transzformáció kihívásaira üzleti modellünk átalakításával és továbbfejlesztésével válaszolunk, hogy tovább növeljük versenyképességünket és hosszú távú, biztos munkahelyeket kínáljunk munkatársaink számára. Az új vállalat lehetővé teszi, hogy még kedvezőbb pozícióból induljunk a Volkswagen Konszern szolgáltatásaiért folyó versenyben” – mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Az Audi Hungaria Shared Competence Center-e felelősséget vesz át ügyfeleitől és a magas szintű szolgáltatásai beépülnek az ügyfelek értékláncába, jelentős szinergiákat teremtve a Volkswagen Konszernen belül. Az utóbbi egy évben 15 százalékkal nőtt az SCC megrendelésállománya és munkatársi létszáma is.

„Az elmúlt évben jelentős növekedésen ment keresztül az SCC üzletágunk, amelynek további sikeres fejlődéséhez az új vállalatunk megalapításával teremtjük meg a keretfeltételeket. Egyrészt szeretnénk folytatni az SCC szolgáltatásaink 15 éves sikertörténetét vállalati ügyfeleink számára a pénzügy, az informatika és a beszerzés területén, másrészt pedig ezeken a területeken szeretnénk erősebb identitást adni és márkát építeni a csoportszintű SCC portfóliónknak az Audi Hungaria Aheaddel. Így jövőorientált módon formáljuk egyedi SCC üzletágunkat”, mondta Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, IT, beszerzés és compliance területekért felelős igazgatósági tagja.

Az új vállalat munkatársai továbbra is Győrben végzik majd tevékenységüket, szoros együttműködésben az Audi Hungaria munkatársaival.

„Vállalatunk számára kiemelten fontos, hogy a járműiparban tapasztalható változásokra felkészítsük kollégáinkat. Az elmúlt években munkatársaink széleskörű tudásra és számos új kompetenciára tettek szert a Shared Competence Centerhez kapcsolódó szolgáltatások terén, amely jelentősen erősíti vállalatunk jövőképességét. Az új vállalat alapításának keretrendszerét a munkavállalói érdekképviselettel szoros együttműködésben alakítottuk ki, biztosítva ezáltal a terület dinamikus fejlődését és munkatársaink karrierperspektíváit” – mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

Az új vállalathoz az Audi Hungaria beszerzés, valamint bizonyos IT és pénzügyi tevékenységeit végző munkatársak csatlakoznak. Vonzó munkaadóként az Audi Hungaria felelősséget vállal munkavállalóiért. Az új vállalat munkakörülményei megegyeznek az Audi Hungaria nagyon magas szintű munkakörülményeivel.

„Az érdekképviseletek számára is kiemelten fontos, hogy a transzformáció okozta új kihívásokra a lehető legjobban és leghatékonyabban tudjunk reagálni. Az SCC a Volkswagen konszern új platformstratégiájának része, amihez elsőként tudunk csatlakozni a közép-európai telephelyek közül, ezt teljes mértékben tudjuk támogatni. Emellett számunkra a legfontosabb a kollégáink biztonsága és fokozottan figyelnünk kell arra is, hogy a munkatársaink munkakörülményei semmilyen esetben sem sérüljenek. A munkáltatóval a jelenlegi munkaügyi kapcsolataink olyan szintre tudtak fejlődni, hogy az ilyen nehéz időszakokban is eredményesen és sikeresen vegyük az akadályokat” – mondta Horváth Zoltán, az Audi Hungária Független Szakszervezet járműgyári elnökhelyettese.