Az Audi gyári csapatként száll be a Forma-1-be

A 2026-os idénytől gyári csapatként szerepel majd a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságban az Audi, amely stratégiai partnerének a svájci Saubert választotta.

A Volkswagen csoporthoz tartozó német autógyártó a bejelentés szerint részesedést is vásárol a Sauber csoportban.    Az Audi istálló Forma-1-es versenyautóinak motorjait a németek gyártják majd, ugyanakkor a versenygépek összeszerelése és versenykész állapotba hozása a Sauber hinwilli központjának feladata lesz. A futamokkal összefüggő logisztikai és egyéb tevékenységeket, valamint a csapat versenyeztetését szintén a Sauber végzi majd.

A Peter Sauber által 1970-ben alapított, 1993 óta F1-es résztvevő svájci istálló jelenleg az Alfa Romeóval áll partneri szerződésben, ez a megállapodás 2023 végén jár le. A 2024-es és a 2025-ös szezonokban várhatóan újra Sauber néven fut majd a csapat, amely egyelőre a Ferrari motorjait használja.    Az Audi augusztus végén, a Belga Nagydíj ideje alatt közölte, hogy 2026-tól beszáll a Forma-1-be, és már akkor is nagyon valószínű volt, hogy ebben a Sauber lesz a partnere.    A Forma-1-ben 2026-tól lép életbe a motorokra vonatkozó új szabályozás.

 

1 Comment on Az Audi gyári csapatként száll be a Forma-1-be

Comments are closed.