Történelmi siker gokartban

gokart
Hideg Ádám a második helyen végzett 109 indulóból a juniorok között a FIA gokart-világbajnokságon. Az olaszországi Sarnóban a szeptember 15. és 18. között rendezett versenyen Molnár Martint nyolcadikként intette le a kockás zászló, Krózser Menyhért az OK kategóriában 97 indulóból a 20. lett.

 A gokartsportban több sorozat létezik és több világdöntőt szerveznek, azonban hivatalos, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által szervezett világbajnokság csak egy van. Az FIA Gokart-világbajnokság 2022-es kiírását a szeptember közepén rendezték a Nápoly mellett található Sarnóban. A világbajnokságon a Humda Academy három 14 éves fiatal tehetsége, Hideg Ádám, Molnár Martin (OK Junior kategória) és Krózser Menyhért (OK kategória) képviselték hazánkat.

Hideg Ádám az ötödik helyről várta a világbajnoki döntő rajtját. Nagyszerű indulással már az első körben a második helyre jött fel, majd körökön keresztül vezette a világbajnokság döntőjét. Parázs küzdelem alakult ki a 17 körös futamon, amely során Ádám volt, hogy az ötödik helyig esett vissza, végül azonban egészen a második pozícióig tört előre, így a világbajnok thaiföldi Enzo Tarnvanichkul mögött ért célba.

– Bátran nevezhetjük történelminek a hétvégi sikereket. Soha nem állt még magyar versenyző az FIA gokart-világbajnokság dobogóján, sőt, mindegyik hétvégi eredmény felülmúlta az addigi legjobb magyar helyezéseket. Fényes jövő áll a hazai autó-motorsport előtt, vannak tehetségeink, akik korosztályukban a világ élvonalába tartoznak. A Humda Academy tehetségkutató- és utánpótlásnevelési rendszer feladata, hogy támogatásunkkal előre mozdítsuk ezeknek a fiataloknak a karrierjét, hogy magasabb szintű bajnokságokban, vagy professzionálisabb körülmények közt koncentrálhassanak a versenyzésre.  Az FIA gokart-világbajnokságon jeleskedő versenyzők jó úton halandnak afelé, hogy néhány év múlva a legrangosabb nemzetközi sorozatokban, akár a Formula–1-ben szurkolhassunk nekik – emelte ki Weingartner Balázs, a Humda Zrt. elnök-vezérigazgatója.