Nagyon megy a szekér az AutoWallisnál

Továbbra is masszív növekedési pályán mozog az AutoWallis csoport, miután minden üzletágában, minden soron kétszámjegyű bővülést mutatott fel az év első kilenc hónapjában, ráadásul több területen már most meghaladják a tavalyi egész éves eredményt az értékesítési számok – közölte a vállalat a tőzsde honlapján az előzetes, nem konszolidált adatok alapján.

A gépjármű-értékesítés az első három negyedévben 27,1 százalékkal bővült, 23 890 darabra ugrott, és hasonló mértékben nőtt a szerviz órák száma. Még ennél is nagyobb mértékben bővült a gépjárműkölcsönzési terület: a bérleti események száma 64, a bérleti napoké 31 százalékkal futott fel.

A jelentés szerint az értékesítés terén a legnagyobb növekedést a nagykereskedelmi üzletág érte el: 35,3 százalékkal 16 759 darabra ugrott az eladott gépjárművek száma, ami már most meghaladja a tavaly egész évben értékesített 16 501 darabot. A növekedéshez a legnagyobb mértékben a SsangYong járult hozzá, 117 százalékos bővüléssel. A kiskereskedelmi üzletág az első kilenc hónapban 5735 darab új (+10,3 százalék) és 1396 használt (+15,9 százalék) gépjárművet értékesített. Közölték: az üzletág teljesítményét a második és harmadik negyedévben már a szlovén Avto Aktiv is erősítette, de organikusan is 3,2 százalékos növekedés volt. A cég szerint ez azért figyelemreméltó, mert a gyártói kapacitások még mindig elmaradnak a koronavírus-járvány előtti időszaktól, és a magyar személyautó-piac 9 százalékkal csökkent.

Magyarországon az AutoWallis csoport által képviselt Sixt 63,6 százalékkal 17 256-ra növelte a bérleti események számát az év első kilenc hónapjában, ami már most több, mint a tavalyi egész éves 15 648 darab. A nyári csúcsidőszakban a flottaméret tovább bővült, így 53 százalékkal több, 866 darab volt az első kilenc hónapban.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója az első kilenc hónap trendjeit értékelve elmondta: most már biztosan kijelenthető, hogy az év végéig minden területen rekord értékesítési számokat fog felmutatni a csoport. Kiemelte, hogy az AutoWallis nemcsak az európai, hanem a közép-európai piac átlagát is meghaladó teljesítményt mutat fel negyedévről-negyedévre, és a rekord értékesítési számok a tranzakciós hatások mellett elsősorban az organikus fejlődésnek köszönhetőek. Az AutoWallis által lefedett 14 ország januártól Ausztriával bővül.