Íme, a legizmosabb Astrák!

GSe, Opel Astra, AutoWallis
Miután az Opel bejelentette, hogy GSe néven új, dinamikus, és villamosított hajtású modelleket felvonultató almárkát indít, nyilvánosságra hozta az első GSe-k fotóit, és a hozzájuk kapcsolódó fontosabb információkat is. A sorozat az Astra GSe-vel, és az Opel Astra Sports Tourer GSe-vel indul.

Az Astra családból már ismerős plug-in hibrid hajtásláncok a GSe autókban a komfort és az élvezetesen sportos vezetési tulajdonságok egyensúlyát kínálják, környezettudatos tiszta működés mellett. “Az Astra GSe és az Astra Sports Tourer GSe tökéletes új, dinamikus almárkánk bevezetésére, hiszen megjelenésük kiválóan összecseng vállalásunkkal, amelynek értelmében az Opel 2028-ra tisztán elektromos márkává alakul” – mondta Florian Huettl, az Opel vezérigazgatója.

225 LE-s (165 kW) teljesítményével és 360 Nm-es forgatónyomatékával az Astra GSe és az Astra Sports Tourer GSe rugalmasságban, gyorsulásban és végsebességben is kategóriája élvonalába tartozik. A sportos vezethetőség érdekében a GSe modellek újrahangolt futóművének hasmagasságát 10 milliméterrel csökkentették. A lengéscsillapítók a Koni FSD (frekvenciafüggő csillapítás) nevű rendszerét használják; más-más csillapítási karakterisztika tartozik a magas (futómű kontroll), illetve az alacsony frekvenciájú (karosszéria kontroll) rezgésekhez. A GSe modellek ESP beállításai szintén egyediek, a rendszer beavatkozási határát magasabbra emelték, hogy működése jobban illeszkedjen a dinamikus vezetési szokásokhoz.

01_opel_astra_gse_520350-63330a017afc2_633400fae8347

Az új Opel Astra a márka határozott és tiszta formai állásfoglalása, amelyet a GSe modellek egyedi részletei még céltudatosabbá formálnak. Kívülről a tisztán elektromos Manta GSe tanulmányautóról ismerős különleges vonalú, 18 hüvelykes kerekek, az egyedi első lökhárító, valamint a csomagtérajtó GSe emblémája is erősíti a dinamikus karaktert. Az utastérben az alcantara huzatú első sportülések nem csak egyedi GSe-elemek, de AGR minősítésükkel tovább is öregbítik az Opelek legendás ergonómiájának hírnevét, különösen az Astra kategóriájában.

09_opel_astra_sports_tourer_gse_520362-633309d0ce757_633400fb3b683

Az Opel “GSe” jelölése korábban hagyományosan a “Grand Sport Einspritzung” (grand sport befecskendezés) kifejezést rövidítette, például az Opel Commodore GS/E és az Opel Monza GSE típusokon. Ma a GSe azonban már az Opel csúcskategóriás sportos almárkája, így a rövidítés jelentése kifejtve “Grand Sport electric” (grand sport elektromos). Az élvezetes vezethetőség és a lokálisan emissziómentes használhatóság kombinációja révén az Opel GSe modelljei újradefiniálják a sportosság fogalmát.

12_opel_astra_gse_520356-633309b99d683_633400fb5b033

1 Comment on Íme, a legizmosabb Astrák!

  1. Gondolom az ára is megfizethető1 magyar melósnak is!!!??..
    Ha nem akkor almás!!
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.