Ausztriára nyit az AutoWallis

SsangYong, AutoWallis
Az online értékesítés és a nyugati régió felé nyit az AutoWallis csoport, az autós vállalat megszerezheti a JóAutók.hu és Autó-Licit.hu portálokat üzemeltető céget, a SsangYong gépjárművek nagykereskedelmi tevékenységével pedig belép Ausztria piacára is – közölte az AutoWallis csoport vezérigazgatója egy háttérbeszélgetésen Budapesten.

Ormosy Gábor elmondta: a bejelentések illeszkednek az AutoWallis tavaly meghirdetett stratégiájába, amelynek változatlan célja, hogy az árbevétel 2025-re a tavalyi több mint duplájára, 400 milliárd forint fölé emelkedjen.    A SsangYong importőri jogának megszerzése Ausztriában a diverzifikáció szempontjából lehet meghatározó új irány, míg a JóAutók.hu és AutóLicit.hu portálokat üzemeltető Net Mobilitás Zrt. megszerzése az online értékesítési megoldások felé történő terjeszkedés egyik első lépése – jelezte a vezérigazgató.    Ormosy Gábor kifejtette, hogy a tervezett növekedés mögött a társaság által eddig végrehajtott, illetve bejelentett tranzakciók, az organikus növekedés és a tervezett újabb akvizíciók állnak.

Felidézte, hogy AutoWallis csoport 131 milliárd forint árbevételt ért el az idei első fél évben, ezzel teljesítette a tavalyi teljes éves árbevétel 67 százalékát. Rekord féléves eredményről számolhattak be, így már az év első hat hónapjában több egy részvényre jutó nyereséget termelt a vállalat, mint tavaly egész évben – tette hozzá.

A SsangYong gépjárművek ausztriai importőri jogainak megszerzésével újabb országba lép be nagykereskedelmi tevékenységével az AutoWallis csoport. Ezzel a vállalat már 15 országban lesz jelen, és a közép-kelet-európai régión túl is erősíti pozícióját – hangsúlyozta Andrew Prest, az AutoWallis csoport nagykereskedelmi üzletágának vezetője.    A lépés kiegészíti a stratégiát, amelynek célja, hogy az akvizíciók mellett a csoport organikusan is tovább növekedjen, és a már képviselt márkákat egyre több országban tegye elérhetővé – mondta az üzletágvezető.

Az AutoWallis árbevétele 2021-ben 121 százalékkal 195 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbihoz képest, a pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (ebitda) 244 százalékkal emelkedett, meghaladta a 7,8 milliárd forintot.