Nagyot nőtt az AutoWallis árbevétele

Opel Astra Sports Tourer (2021)
Az AutoWallis csoport 131 milliárd forint árbevételt ért el az első fél évben, 34 százalékkal többet az egy évvel korábbinál – közölte a társaság.

A közzétett gyorsjelentés szerint az árbevétel növekedéséhez mindkét üzletág hozzájárult, a nagykereskedelmi területen közel 44 százalékkal, míg a kiskereskedelmi részen több mint 22 százalékkal nőtt az árbevétel.

Az első félévi adózás előtti eredmény 4,8 milliárd forint lett, több mint háromszorosa az előző év azonos időszaki 1,5 milliárd forintnak.

A vállalat kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (ebitda) 2021 azonos időszakához képest több mint kétszeresére, 6,9 milliárd forintra ugrott.    A csoport konszolidált saját tőke megfelelési mutatója az első fél év végén meghaladta a 25,3 százalékot.

A társaság teljes átfogó eredménye közel négyszeresére, 281 százalékkal, 4,5 milliárd forintra emelkedett. Mindez az egy részvényre jutó nyereség 9,14 forintra ugrását eredményezte, ami 160 százalékos növekedésnek felel meg.

A jelentésben a cég vezetői jelezték, hogy terveik a jelenlegi gazdasági, üzleti bizonytalanságok ellenére is megvalósíthatók, 2025-re a társaság árbevétele a tavalyi több mint duplájára, 400 milliárd forintra, ebitdája 14 milliárd forint fölé növekedhet.

Ormosy Gábor, a társaság vezérigazgatója a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy a csoport stratégiája erős pilléreken nyugszik, így pozitív a jövőkép, az aktuális rendelésállomány mellett nincs szükség a várakozások csökkentésére a negatív makrogazdasági trendek ellenére sem.

A csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában – Albánia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Észak-Macedónia, Magyarország, Montenegró – gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen.