Megalakult a Győri Tudástranszfer Központ

Tudástranszfer
Sajtótájékoztató keretében írta alá a Győri Tudástranszfer Központ megalakulásáról szóló megállapodást a győri Széchenyi István Egyetem képviseletében Knáb Erzsébet, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke és Kovács Zsolt kancellár, a Győri Szakképzési Centrum képviseletében Gede Eszter kancellár és Hartyándiné Frey Aranka főigazgató, valamint Németh Kinga, az Audi Hungaria Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja és Szigeti Éva, az Audi Akademie Hungaria vezetője Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár jelenlétében. A központ célja a szakképzésen alapuló életpályamodell vonzóbbá tétele, valamint az átjárhatóság megteremtése a szakképzés és a felsőoktatás között gyakorlatorientált, a munkaerőpiac igényeihez igazodó oktatás biztosításával.

 „Vállalatunk jövője szempontjából kulcsfontosságú a magasan képzett munkaerő-utánpótlás biztosítása, amelyért nap mint nap teszünk duális szakképzési és duális felsőfokú képzéseinkkel. Örülök, hogy a Széchenyi István Egyetemmel és a Győri Szakképzési Központtal való intézményesített együttműködésünk eredményeként a szakemberképzés és az utánpótlásnevelés e két meghatározó pillére a jövőben még közelebb kerül egymáshoz. A Győri Tudástranszfer Központ működésével egy, a munkaerőpiac igényeihez még inkább igazodó közép és felsőfokú képzést valósítunk meg közösen, amely tovább erősíti vállalatunk, a régió és Magyarország versenyképességét”, mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

A Győri Tudástranszfer Központ lehetőséget teremt a nagyvállalati szféra, valamint a kis- és középvállalkozások oktatás területén történő együttműködésére, továbbá a diákok számára új lehetőségeket és a piaci igényekhez igazodó oktatást kínál. Az együttműködés által lehetővé válik a duális felsőoktatás és szakképzés vonzerejének növelése és a partnerek közötti szinergiák és erőforrások hatékony és optimális kihasználása.

„A Széchenyi István Egyetem térségben betöltött meghatározó szerepét mutatja, valamint a Győri Szakképzési Centrum és az Audi Hungariával hosszú idő óta tartó gyümölcsöző együttműködését fémjelzi a mai napon aláírt megállapodás”, értékelt Knáb Erzsébet, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány elnöke. „Elkötelezettek vagyunk az oktatás színvonalának folyamatos emelésében, innovatív programok bevezetésében és az egyetemünkön megtalálható tudásbázis társadalmi hasznosításában. A Széchenyi István Egyetem versenyképességének fokmérője és egyben alappillére a kibocsátott diplomák munkaerőpiaci értéke, amelyet meghatároznak az ehhez hasonló együttműködések. Büszkék vagyunk rá, hogy a nálunk tanulók erős vállalati partnerkapcsolataink révén minőségi, gyakorlatorientált oktatásban vehetnek részt, s olyan értékes diplomát szerezhetnek, amely valódi előnyt jelent számukra az elhelyezkedésnél”, hangsúlyozta Knáb Erzsébet.

„A Győri Szakképzési Centrum fő célkitűzése, hogy minél több diákot és tanulni vágyó felnőttet juttasson piacképes szakmához és szakképesítéshez, és ezen keresztül vonzó életpályát biztosítson a szakképzést választók számára. A Győri Tudástranszfer Központ keretében megvalósuló együttműködés a duális okleveles technikus képzés szakmai és módszertani megalapozásán túl kiterjed a mérnöktanár képzés, valamint a felnőttek képzése és oktatása területén való közös gondolkodásra is. A kooperáció eredményeiből a közvetlenül érintett Lukács- és PÁGISZ-iskoláinkon kívül a további 17 intézményünk tanulói és duális partnereink is profitálhatnak. A Győri Tudástranszfer Központ lehetőséget nyújt a szakképzésben tanulók és oktatók számára, hogy közvetlen bepillantást nyerjenek a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria életébe”, emelte ki Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja.