Környezetvédelmi hetet tartott az Audi Hungaria

Audi Hungaria
Az Audi Hungaria a tavalyi évhez hasonlóan 2022-ben is megrendezte a Környezetvédelmi hét eseménysorozatot, amelyet az Audi márkacsoport tagjai közösen szervezett programokkal és ugyanabban az időpontban tartottak szeptember 26-30. között.

A vállalat célja, hogy növelje munkatársai környezettudatosságát és felhívja a figyelmüket a dekarbonizáció, az erőforrás-hatékonyság, a vízhasználat, valamint a biodiverzitás megőrzésének fontosságára. A munkatársak számos élményprogram közül választhatnak a hét folyamán: többek között Audi e-tron elektromos autó élményvezetés, látogatás az Audi Hungaria saját méhészetében, valamint energiatakarékos otthonfelújítással kapcsolatos tanácsadás is várja a kollégákat. A környezettudatosságot népszerűsítő hét a „Bringázz be a gyárba” eseménnyel indult, mely során szeptember 26-án reggel sok-sok Audi Hungaria munkatárs közös kerékpározással tette meg a Győri Városházától az Audi Hungaria főportájáig vezető utat.

„Az Audi Hungarianál nemcsak a Környezetvédelmi héten, hanem az év minden napján kiemelt hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra, hiszen vállalati filozófiánk meghatározó része a természeti erőforrások felelős módon történő felhasználása termékeink gyártása során. Számtalan intézkedésünk bizonyítja, hogy kellő odafigyeléssel a természet védelme és a gazdasági fejlődés egymás mellett, egymást erősítve valósítható meg. Rendkívül büszkék vagyunk munkatársainkra, akik nap mint nap aktívan tesznek a környezet védelméért, melyet a mai közös kerékpározással is kifejeztek”, mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria Zrt. járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

A vállalat az Audi konszern környezetvédelmi programja, a „Mission:Zero” szellemében működik azzal a céllal, hogy a fenntartható mobilitás éllovasává váljon. A program egy csokorba gyűjti az összes Audi gyártótelephely aktivitásait és intézkedéseit, amelyek hozzájárulnak a termelés és a logisztika ökológiai lábnyomának csökkentéséhez.

Az Audi Hungaria 2020 óta karbonsemlegesen működik. A vállalat többek között Európa legnagyobb tetőre épített, összesen 160 ezer négyzetméteres napelemparkja, valamint megújuló geotermikus hőenergia-felhasználás segítségével biztosítja a győri telephely energiaellátásának egy részét. Ezen felül a keletkezett hulladék szinte 100 százalékát hasznosítja – tavaly júliustól például zárt körforgásba vezette az alumíniumot az Aluminium Closed Loop projekttel. A vállalat a gyárkapukon kívül is aktívan tesz a környezetért: a tavalyi évben az Audi Hungaria és az Audi Környezetvédelmi Alapítvány a Clear Rivers holland nonprofit szervezettel együttműködve egy úszó hulladékcsapdát telepített a Dunára Budapesten, mely az elmúlt évben közel fél tonna műanyaghulladéktól szabadította meg a folyó vizét. A felfogott hulladékból elkülönítik a műanyagot, majd egy zárt körforgásban újrahasznosítják.

Az Audi Hungaria elkötelezett az élővilág sokszínűségének megőrzése iránt is. A vállalat tudatos gazdálkodással kezeli közel 3,3 millió négyzetméter zöldterületét, ezáltal növelve a gyárterület biodiverzitását. 2015 óta működteti méhészetét, hogy ráirányítsa a figyelmet a beporzó rovarok veszélyeztetettségére és a biológiai sokféleség fenntartásában játszott szerepükre.

1 Comment on Környezetvédelmi hetet tartott az Audi Hungaria

Comments are closed.