Fabiát nyertek a vetélkedőn

Fabia, Közlekedik a család
Tizenegyedik alkalommal rendezte meg az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság az Autós Nagykoalíció és a Škoda Magyarország támogatásával az ország 19 megyéjében és a fővárosban azt a vetélkedőt, amelynek elsődleges célja, hogy minél szélesebb körben felhívja a figyelmet a körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedési magatartás fontosságára. A fődíj idén egy Škoda Fabia típusú személyautó volt.

A május 21. és június 28. között rendezett területi vetélkedőkön több mint 500 család mérte össze tudását. A versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülőnek van érvényes B-kategóriás vezetői engedélye, a gyerek(ek) életkora pedig 6 és 17 év között van. A szervezők a családi vetélkedőn túl az iskolák számára is pályázatot hirdettek. Azokat az oktatási intézményeket, amelyek a vetélkedősorozaton a legtöbb családdal vettek részt, díjazták.

A családi vetélkedő döntőjét augusztus 26. és 28. között Somogy és Fejér megyében rendezték meg. A tíz állomáson a versenyző családok közlekedésbiztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítettek.

A legtöbb résztvevővel rendelkező iskolák között a Békéscsabai Petőfi utcai Általános Iskola 1. helyezést ért el, és ezzel 500 ezer forint értékű, a 2. helyezett a Jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 300 ezer forint értékű, míg a 3. helyezett debreceni Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola százezer forint értékű tan- és sportszert nyert, melyet a Škoda Magyarország ad a szerencsés iskolák részére.

A verseny fődíját, egy Fabia típusú személyautót az ORFK-OBB, az Autós Nagykoalíció és a Škoda Magyarország közösen ajánlotta fel. Az országos döntő további díjait az Autós Nagykoalíció tagjai és a szervezetet támogató szponzorok biztosították.

Az idei főnyeremény nem véletlenül kapott ötcsillagos értékelést, hiszen biztonsági rendszereivel kiemelkedik osztálytársai közül és már az alapfelszereltség is 9 légzsákot biztosít. Így lett osztályelső kategóriájában mind a felnőtt, mind a gyermek utasok védelmében. Az eddigi Fabia modelleknél tágasabb és kényelmesebb utasterén túl 380 literesre nőtt a csomagtere így ezekkel a paraméterekkel már büszkén mondható igazi családi autónak.

 

A Közlekedik a család vetélkedő 2022. évi döntőjét a Melegh család nyerte Budapestről. Második helyezést ért el a Veszprém megyei Józsa család, míg a harmadik helyen a Hajdú-Bihar megyei Erdődi család végzett.