1,5 milliárd forintos támogatást kap a legújabb kínai gyár

Halms
A kínai érdekeltségű Halms Hungary Kft. első ütemben 43 millió euró befektetéssel elektromos autókhoz alkatrészeket gyártó üzemet létesít Debrecenben, a 300 új munkahelyet létrehozó beruházáshoz a magyar kormány mintegy 1,5 milliárd forint támogatást ad – közölték a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón a helyszínen.

Matthew Shen, a Halms Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a tulajdonos Huashou cég innovatív, integrált megoldásokat nyújt a világ autógyárainak, az elektromos járműgyáraknak, leginkább alumínium részalkatrészeket, korszerű technológiával előállított fröccsöntött motor és váltóházakat gyártanak.

Hozzátette: bíznak az elektromos járműgyártás jövőjében, és az európai ügyfelekkel való szorosabb kapcsolattartás érdekében döntöttek a debreceni befektetés mellett, ahol digitalizált, automatizált gyártósorokat működtetnek majd. A déli ipari parkban több mint 30 ezer négyzetméteren ipar 4.0-ás technológiával kezdi meg működését 2022 végén az új üzem – jelezte.

A gyárat a kínai érdekeltségű cég a Xanga cégcsoporttól bérli, amely üzletpolitikája húsz éve ugyanaz: kulcsrakész gyártó-, szolgáltató infrastruktúrát fejleszt – ismertette Herdon István vezérigazgató.

 

1 Comment on 1,5 milliárd forintos támogatást kap a legújabb kínai gyár

  1. Na és mi ebben nekem az öröm??Nem beszélve a haszonról,mert én soha a büdös életben nem veszek elektromos autót!!!
    Csak szerényen kérdezem!!!???
    csak ennyi

Comments are closed.