Nyolc katonai helikoptert kapnak ajándékba a csehek

Bell Viper
Nyolc katonai helikoptert ajándékoz az Egyesült Államok Csehországnak az Ukrajnának nyújtott cseh segítség elismeréseként – közölte Jana Cernochová cseh védelmi miniszter .

Az amerikai helikopterek átadását az Egyesült Államok prágai nagykövetsége is megerősítette a Twitteren. Az amerikaiak szerint Csehország csak az átadás költségeit, illetve a gépek korszerűsítését fogja fizetni.

Csehország már korábban 12 Viper és Venom márkájú helikoptert rendelt az amerikai Bell társaságtól 14,6 milliárd korona értékben.    Jana Cernochová a cseh televízióban azt mondta, hogy a nyolc amerikai helikopter ingyenes átadásáról személyesen állapodott meg amerikai partnerével áprilisi washingtoni látogatásakor. Az általa vezetett tárca a közelmúltban kapta meg azt a levelet, amelyben értesítették, hogy Washington nyolc harci helikoptert és két szállító helikoptert ajándékoz Csehországnak.    A cseh hadseregnek a közeljövőben 20 korszerű amerikai helikoptere lesz. Ezek felét harci gépek, felét szállító helikopterek teszik majd ki – erősítette meg a cseh védelmi miniszter.

 

2 Comments on Nyolc katonai helikoptert kapnak ajándékba a csehek

  1. Lecserélték….
    Na és mit érnek vele???
    A tartalékalkatrések azért pénzbe kerülnek és csak státuszszimbólumként használják majd légi-parádé keretében….csak ennyi
    barátilag
    J.L:

Comments are closed.