Jól megy a Samsungnak

Samsung
A Samsung Electronics bevételei 21 százalékkal 77,2 ezer milliárd dél-koreai wonra (59 milliárd dollárra) emelkedtek az idei második negyedévben az egy évvel korábbi 63,67 ezer milliárdról. A dél-koreai cég bevétele a június végével záródott három hónapban már a harmadik egymást követő negyedévben döntött rekordot.

Az első negyedévhez viszonyítva a bevétel ugyanakkor közel 1 százalékkal csökkent. Elemzők ezt a fogyasztói elektronikai termékek iránti kereslet visszaesésének tulajdonítják a magas infláció közepette.    A Samsung adózott eredménye a második negyedévben 15 százalékkal 11,1 ezer milliárd wonra nőtt 9,63 ezer milliárd wonról. A társaság működési nyeresége 12 százalékkal, 14,1 ezer milliárd wonra nőtt.    A cég félvezető részlegének a bevétele 24 százalékkal, 28,5 ezer milliárd wonra, míg a működési nyeresége 44 százalékkal, 9,98 ezer milliárd wonra ugrott.

A kijelző üzletág negyedéves bevétele 7,71 ezer milliárd won volt, ami 12 százalékos növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest. A divízió működési nyeresége 1,06 ezer milliárd won lett, gyakorlatilag megegyezett az egy évvel korábbival.

Az IT és mobilkommunikációs üzletág 29,34 ezer milliárd won bevételt ért el, ami 29 százalékos növekedés a tavalyi második negyedévhez képest. A működési nyereség ugyanakkor 18,9 százalékkal, 2,62 ezer milliárd wonra esett.    A tévéüzletágat is magában foglaló Consumer Electronics divízió bevétele 14,83 ezer milliárd wont tett ki, ami 11 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbit.