Valamit sokkal jobban csinálnak a románok

román
(fotó: Fülöp Gellért)
Míg Magyarországon 13,4 százalékkal csökkent, Romániában 23 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma az idei első fél évben a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte a román autógyártók egyesülete.

A január-júniusi időszakban 58 712 új autót helyeztek forgalomba a tavalyi 47 698-cal szemben (Magyarországon ugyanebben az időszakban 66 ezer 713 új személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba). A legtöbb forgalomba helyezett új autót a Dacia márka adta (több mint 16 ezer), a rangsorban második a Toyota (4679), harmadik a Ford (4662).       Júniusban 6,6 százalékkal, 11 067-re csökkent a nyilvántartásba vett új autók száma.

Az idei első fél évben csaknem 22 százalékkal csökkent a Romániában először regisztrált használt autók száma (nálunk viszont nőtt), amely 156 624 volt a tavalyi csaknem 200 ezerhez képest. Júniusban is csökkent az importból származó használt járművek száma, 6,5 százalékkal kevesebb ilyen autó került forgalomba a tavalyi hatodik hónaphoz mérten.    Az új és a használt járművek közötti arány javult tavalyhoz képest (nálunk romlott) az új autók javára, ugyanis 2021 első hat hónapjában 4,2 forgalomba helyezett használt autó jutott egy újra, most ez az arány 2,7-re csökkent.

 

1 Comment on Valamit sokkal jobban csinálnak a románok

  1. Ezek a románok!!??
    Van mit tanulni tőlük!!!
    Csak azt nem tudjuk,hol kezdjük!!!???..
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.