Ősszel zárhatja le a Renault Hungária akvizícióját az AutoWallis és partnere

A versenyhivatali eljárás elhúzódása miatt az eredetileg tervezettnél később, várhatóan ősszel zárulhat a Renault Hungária felvásárlása, ezt követően kerülhet az AutoWallis és a Salvador Caetano csoportokhoz a Renault, a Dacia és az Alpine márkák kizárólagos magyar importőri joga – közölte az AutoWallis.

Az AutoWallis és a portugál Salvador Caetano csoport tavasszal jelentette be, hogy közösen vásárolják fel a Renault Hungária Kft-t. A tranzakció versenyhivatali jóváhagyáshoz van kötve, az ezzel kapcsolatos eljárás elindult, de a folyamat a közlemény szerint az AutoWallis-on és a Salvador Caetanon kívül álló okok miatt elhúzódik.    Az eredeti tervek szerint július 1-jétől kerülhettek volna a márkák importőri jogai az AutoWallishoz és partneréhez, de a jelenlegi információk alapján ez idén ősszel valószínű – jelezték.

Az AutoWallis Nyrt., a Renault csoport és a Salvador Caetano csoport között létrejött háromoldalú megállapodás alapján az AutoWallis és a Salvador Caetano csoport 50-50 százalékos részesedéssel AutoWallis Caetano néven létrehozott egy új vállalatot, amely a versenyhivatal engedélyét követően felvásárolja a Renault, Dacia és Alpine márkák magyar importőri jogát birtokló Renault Hungária Kft-t.

A közlemény szerint a két autókereskedelemmel és mobilitási szolgáltatások nyújtásával foglalkozó vállalat így egyenlő hányaddal lesz tulajdonosa a 2021-ben 70,3 milliárd forint árbevételű magyar értékesítő vállalatnak, ha a tranzakció zárásához szükséges összes feltétel teljesül.

Az AutoWallis árbevétele 2021-ben 121 százalékkal 195 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbihoz képest, a pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (ebitda) 244 százalékkal emelkedett, meghaladta a 7,82 milliárd forintot.

1 Comment on Ősszel zárhatja le a Renault Hungária akvizícióját az AutoWallis és partnere

  1. Növekednek 1súlnek,hogy erősebbek legyenek ebben a nagy konkurencia harcban
    Nincs más hátra mint előre…
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.