Gyártásszimulációs eszközt adtak át a debreceni Brassaiban

Brassai
Modern gyártásszimulációs eszközt adtak át a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikumban, A gazdaság fokozatváltását támogató innovatív képzések elnevezésű kiemelt projekt részeként – közölte a Debreceni Szakképzési Centrum.

A tájékoztatás szerint a kiemelt projekt célja a szakképzés átalakításának segítése, valamint az Ipar 4.0 program kihívásaira felkészítő innovatív képzési rendszer kialakítása.    A szakképzés során fontos cél a digitális kompetenciák fejlesztése, valamint a használható és modern szaktudás megszerzésének támogatása. Ehhez illeszkedve a gyártásszimulációs eszközök révén az oktatási intézmények a legkorszerűbb technológiával tudják modellezni a gyártásban használatos gépek működését. A gyártásszimulációs eszközök segítik a tanulókat a gyakorlati készségek elsajátításában és elmélyítésében – emelte ki a szakképzési centrum.

A közlemény szerint a fejlesztés során 10 gyártásszimulációs eszközt szerez be, majd a konzorciumi partner szakképzési centrumok intézményeiben helyez el az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. A szerződéses összérték nettó 1 milliárd 437 millió 500 ezer forint, ebből 122,75 millió forint a gyártásszimulációs eszközönként fizetendő vételár, ami magában foglalja a gép leszállítását, üzembehelyezését, valamint a használatához kapcsolódó oktatást.

Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke a közleményben kifejtette: az átadott eszköz nemcsak támogatja a képzést, hanem azt is elősegíti, hogy a munkaerőpiacra versenyképes munkaerő kerüljön majd ki. Mint mondta, elsősorban az a cél, hogy a tanulók felkészüljenek az Ipar 4.0 számára megfelelő termelési rendszerek, technológiák, ipari automatizálási és vezérlési technológiák alkalmazására.

1 Comment on Gyártásszimulációs eszközt adtak át a debreceni Brassaiban

  1. Hát azért nem hiszem,hogy ettől jelentősen javulna a közlekedés színvonala a közlekedési morál!!….
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.