Önkéntes napot tartottak az akkumulátorgyár dolgozói

SK On
Április 29-én az SK On Hungary (SKOH) és az SK Battery Manufacturing (SKBM) EV-akkumulátorgyárak kollégái önkéntes akciót szerveztek a helyi környezetért. Körülbelül 40 SKOH és SKBM munkatárs mellett a magyarországi SK üzemek ügyvezető igazgatója is részt vett a szemétszedéssel egybekötött 1,5 kilométeres sétán a Duna-part mentén, a komáromi gyáregységek közelében. Az esemény Fehérvári Dáviddal, a KÖSZ (Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők) elnökével és az egyesület további tagjaival közösen valósult meg.

 A megtisztított terület a Monostori híd és a Szabadstrand közötti szakasz volt, amely szennyezettségét többek között a vízállás is befolyásolja. A szemétszedésen sikerült összesen 10 zsáknyi hulladékot, valamint egy gumiabroncsot is összeszedni. Az akció közben mindenki különös tekintettel volt az olyan speciális hulladékokra, mint a PET-palack kupakja, amelyet külön, többször használható zsákokba gyűjtöttek a résztvevők, hogy a KÖSZ csoporton keresztül jótékony célra felajánlhassák.

 Az SK Innovation, az SK On anyavállalata szemétszedő hetet hirdetett, amelyet a nagy érdeklődésre való tekintettel április 18-29. között minden koreai és tengerentúli vállalatra kiterjesztettek. Ebben az időszakban világszerte összesen 4045 munkatárs vett részt azt önkéntes akcióban a környezet megóvása érdekében.

2021 januárja óta a komáromi SKOH gyáregység 7,5 GWh kapacitással üzemel, az SKBM pedig a tervek szerint 9,8 GWh kereskedelmi működésre lesz képes. Az Iváncsán épülő harmadik magyarországi SK EV-akkumulátorgyár 2024-től fog teljes, 30GWh éves termeléskapacitással üzemelni.