Újabb mérföldkő az Audi Hungariánál

Audi, magyar gazdaság
Az Audi Hungaria munkatársai elkészítették a 300 ezredik elektromos hajtást, egy performance típusú e-motort, 196 kW (262 LE) teljesítménnyel. Győrben több mint 28 évvel ezelőtt kezdődött meg a motorgyártás, mára a vállalat a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött. 2018-ban a termékportfólió elektromos hajtások gyártásával bővült. A vállalat az elektromobilitás jegyében már készül a következő e-motorgeneráció gyártására.

„Vállalatunk az évek során az elektromos motorgyártás központjává vált az Audi konszernben. Termelési volumenünkben az elektromos meghajtások aránya folyamatosan nő. Ezt bizonyítja, hogy nemrég még a 250 ezredik e-motor elkészítését ünnepeltük, most pedig már a 300 ezredik, Győrben készült elektromos hajtásé a főszerep. Konzekvensen haladunk az e-mobilitás útján, ennek következő lépéseként a jövőben még tovább erősítjük az elektromos meghajtások szegmensét és ezáltal vállalatunk versenyképességét”- mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Győrben jelenleg több mint 230 munkatárs dolgozik az e-motorgyártás területén. A 8 ezer négyzetméteres gyártócsarnokban gyártják a motorcsalád első- és hátsótengely hajtásait, melyeket karbonsemleges vonatokkal szállítanak Győrből Brüsszelbe, ahol ezeket az Audi e-tron, Audi e-tron Sportback modellekbe, valamint az Audi e-tron S és Audi e-tron S Sportback típusú járművekbe építik be.

Az Audi Hungaria nem csak gyártja, hanem fejleszti is az elektromos hajtásokat, valamint ezzel egyidejűleg már javában készül az új e-motorgeneráció gyártására. A jövőben Győrben készülnek a Volkswagen konszern tisztán elektromos járműveinek hajtásai, melyek az Audi és a Porsche által közösen fejlesztett prémium elektromos platformra – Premium Platform Electric (PPE) épülnek. Az új generációs e-motorok gyártásához a vállalat szakemberei egy már meglévő gyártócsarnokban alakítanak ki egy 15 ezer négyzetméteres területet, ahol a jövőben 700 munkatárs fog dolgozni a sorozatgyártásban.