Salgó András az év autós PR-szakembere

Év Autós PR-szakembere 2022

Salgó András
Az Év Magyar Autója versenyben a zsűri kiválasztja azt a PR-szakembert, aki egész éves szakmai tevékenységével kimagaslik a mezőnyből, illetve a versenyben nevező importőr, márka képviseletében a leginkább segíti a zsűri munkáját. A szakmai testület egyhangúan Salgó Andrásnak (BMW Magyarország) ítélte oda az Év Autós PR-szakembere 2022 díjat.

Salgó András 2001-ben szerezte meg spanyol tanári diplomáját Pécsett, amit 2004-ben marketing közgazdász diplomával egészített ki. Nem volt kérdés, hogy az autók iránti rajongását a munkában is kipróbálja, így 20 évvel ezelőtt, 2002-ben beszippantotta az autóipar, illetve -kereskedelem. Az Opel flottaüzletágánál helyezkedett el, majd belekóstolt a marketing kommunikációba, mint a GM Daewoo & Chevrolet márkák közép- és kelet-európai felelőse. 2004-2007. között a Porsche Hungaria Audi márkájánál találjuk, ahol az Audi területi vezetőjeként dolgozik. 2007-ben visszatér a GM-családhoz: a Cadillac, Corvette & Hummer márkák regionális marketingvezetője. Ezt követően egy éven át az Opel új piaci lehetőségeit építi a volt FÁK-országokban. 2010-ben immár PR-esként a Baltikum felé veszi az irányt, a korábbi országcsoportok mellett a balti államok PR-tevékenységét viszi.

2014-ben igazolja le a BMW Magyarország, ahol azóta vállalati kommunikációs menedzserként a vecsési székhelyű vállalat termék- és brand kommunikációs tevékenységét, valamint sajtókapcsolatait vezeti. Jelenleg a Debrecenben épülő új BMW-gyár kommunikációját is aktívan támogatja. Szerteágazó munkája mellett autóipari, gazdasági és marketing konferenciák, valamint egyetemi kurzusok népszerű előadója.

Az Év Magyar Autója versenyről

Minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri (tagjai: Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, Katona Mátyás, Miklós-Illés Kálmán) dönti el, hogy több kategóriában melyik lesz a magyar autópiacon a „legmagyarabb”, a „legjobb” és a „legzöldebb” autó. 2022-ben a közönségdíjjal együtt tizenhét Év Magyar Autója díjat kaptak a hazai forgalmazók és gyártók.

További részletek: http://www.evmagyarautoja.hu/