12 százalékkal emeli a béreket a Magyar Suzuki

Az üzemi tanáccsal folytatott egyeztetést követően a vállalat januárig visszamenőlegesen átlagosan 12 százalékkal emeli a béreket az esztergomi gyárában. Az elmúlt öt évben a Magyar Suzuki 78 százalékkal növelte a fizikai, 52 százalékkal pedig az irodai dolgozók alapbérét.

Az irodai munkatársak fizetése átlagosan 9 százalékkal, a fizikai munkatársaké 12 százalékkal, az operátori kezdő bér 14 százalékkal emelkedik 2022-ben. A vállalat 13. havi év végi bónuszt is előirányzott, továbbá a hétvégére eső öt nemzeti ünnepnapot pihenőnapokkal kompenzálja. A Magyar Suzuki tavaly év végével lezárta a munkaidőkeretet, így a fizikai munkatársaknak átlagosan 15, korábban már kifizetett munkanapot elengedett.

A Magyar Suzuki számára fontos, hogy megfelelő bérezéssel ismerje el a munkavállalók erőfeszítéseit. Az üzemi tanács és a vállalat vezetése közötti egyeztetések eredményeként a termelésben dolgozó munkatársak bére, teljesítménytől függetlenül átlagosan 12 százalékkal, az irodai munkatársak fizetése pedig átlagosan 9 százalékkal növekszik. Az év elejétől visszamenőlegesen megítélt, átlagosan 12 százalékos emelést a vállalat dolgozói már márciusban megkapják. A Magyar Suzuki a műszakpótlék mellett új pótlékrendszert vezet be teljesítményalapú termelékenységi prémium formájában, illetve decemberi 13. havi bónuszkifizetést is előirányzott a teljes munkaerőállományára vonatkozóan.

Ugyancsak az Üzemi Tanáccsal történt egyeztetés alapján a Magyar Suzuki vezetése a munkaidőkeretet 2021. december 31-ével lezárta. Tavaly hozzávetőlegesen négy hónapig egy műszakban zajlott a termelés az esztergomi gyárban a csiphiány miatt. Ezen időszak alatt minden érintett munkatárs megkapta a két műszakra érvényes bérezést.  A munkaidőkeret lezárásáig le nem dolgozott munkanapok pótlásától a munkáltató eltekintett, ezzel a fizikai munkatársaknak átlagosan 15, korábban már kifizetett munkanapot engedtek el. Az új munkaidőkeret 2022. január 1-tjéől 2023. május 31-éig tart.

Magyar_Suzuki_Zrt_gyartas_foto_3_

A Magyar Suzuki a stabil jövedelmen kívül versenyképes juttatási csomaggal is értékeli a munkatársak elkötelezettségét, hiszen a vállalat egyik legfontosabb értéke és erőssége a cégnél dolgozó munkatársakban rejlik. Továbbra is ingyenes meleg menüs, illetve hideg étkezést biztosít dolgozói számára. Az Esztergomtól távol élő munkatársaknak elérhető a Suzuki szálló, és 40 kilométeres körzetben igénybe vehető a napi, ingyenes buszjárat. Cafeteria, évente ingyenes egészségügyi szűrővizsgálat, gyermekszületési-, temetési támogatás érhető el, illetve a cég hozzájárul a munkatársak házasságkötési kiadásaihoz. Emellett az üzemi tanács által üzemeltetett dolgozói tesztflottát is igénybe vehetik a dolgozók. Az idén hétvégére eső öt nemzeti ünnepnapot pihenőnapokkal kompenzálják.

 

A Magyar Suzuki Zrt. több mint három évtizede stabil, megbízható gazdasági szereplő és munkáltató, hiszen az egyik legrégibb múltra visszatekintő, teljeskörű gyártási tevékenységet megvalósító autógyártó Magyarországon. Az esztergomi gyár 2800 alkalmazottnak biztosít hosszú távú munkalehetőséget, közülük több mint négyszázan legalább 15 éve erősítik a vállalatot. A munkatársak bizalmát lojalitási pótlékkal is elismerik. Országos kiterjedésű beszállítói hálózatával együtt a Magyar Suzuki mintegy 10 ezer ember stabil és biztos megélhetéséhez járul hozzá nap mint nap.

1 Comment on 12 százalékkal emeli a béreket a Magyar Suzuki

 1. Extra béremelés a Suzukinál
  Hát örülünk neki
  Minél többek követhetnék…….
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

Comments are closed.