Pofára esett az amerikai autógyártás

amerikai járműipar, autógyártás
 Elemzők által várt növekedés helyett csökkent az ipari termelés decemberben az Egyesült Államokban, részben a globális csiphiány miatt visszaesett autógyártás miatt.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer (Federal Reserve) azt közölte, hogy szezonális kiigazítással számolva 0,1 százalékkal csökkent az ipari termelés havi összevetésben a novemberi 0,7 százalékos emelkedés után. Elemzők az ipari termelés 0,3 százalékos emelkedésére számítottak decemberre.

kisteherautó, amerikai autóipar

A feldolgozóipar termelése 0,3 százalékkal esett decemberben novemberrel összevetve, amikor 0,6 százalék növekedést regisztráltak. A szakértői várakozásokban a feldolgozóipai termelés 0,5 százalékos emelkedése szerepelt decemberre.

2020 decemberéhez képest 3,5 százalékkal nőtt a feldolgozóipari termelés az Egyesült Államokban.    Decemberben 1,3 százalékkal csökken az autógyártás a novemberi 1,7 százalékos növekedés után. Éves összevetésben a decemberi járműgyártás mintegy 6 százalékkal maradt el a 2020 decemberitől.    Decemberben az ipari kapacitások kihasználtsága 76,5 százalékra változott a novemberi 76,6 százalékról, szakértők 77 százalékos decemberi adatra számítottak.