Új öntöde épül Székesfehérváron

A Hydro Extrusion Hungary Kft. 32 milliárd forintból épít új öntödét Székesfehérváron, amelyhez a kormány 2,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt.

A Hydro Székesfehérváron 90 ezer tonnás öntödét épít, beruházásával hetven új munkahelyet hoz létre.     Frank Iepema, a kft. ügyvezető igazgatója közölte, hogy az új öntödében mind a gyártásközi, mind a felhasználás utáni hulladékot fel fogják használni, ráadásul a legmodernebb ötvözetekkel gyártanak majd elektromos autókhoz alumínium alkatrészeket, akkumulátor tartókat. Megjegyezte: ahhoz, hogy továbbra is a cégcsoport legjobb sajtolóüzeme maradhassanak, elengedhetetlen volt egy saját öntöde megvalósítása.

A cég tevékenységi körébe tartozik az alumíniumformák préselése, bevonása, festése és feldolgozása, valamint pénzügyi és informatikai szolgáltatások nyújtása a Hydro-csoport európai tagjainak, a csoport egyik globális üzleti szolgáltató egységeként.

A nyilvános cégadatok szerint a mintegy másfélezer dolgozót foglalkoztató Hydro Extrusion Hungary Kft. tavalyi árbevétele 274,5 millió euró (100,7 milliárd forint), adózott eredménye 2,6 millió euró (954 millió forint) volt. 2019-ben a cég árbevétele 323,5 millió eurót (118,7 milliárd forint), adózott eredménye 1,7 millió eurót (624 millió forint) tett ki.

 

1 Comment on Új öntöde épül Székesfehérváron

Comments are closed.