Új elnök a HTA élén

Morenth
Új elnök a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) élén. A szakmai szövetség elnöksége legutóbbi közgyűlésén Morenth Pétert, a szövetség korábbi ügyvezető elnökét választotta meg elnökének a következő 5 évre Sipőcz Győző, a korábbi elnök, továbbra is az elnökség tagja maradt.

Az új elnök, elődeihez hasonlóan a jövőben is kiemelt feladatként kezeli a hét hazai gumiabroncs-gyártó céget tömörítő szakmai érdekvédelmi szövetség tudásmegosztó szerepét a gumiabronccsal és a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban. Célkitűzései között szerepel az elődei által elindított társadalmi felelősségvállalást hangsúlyozó program folytatása a közlekedésbiztonság terén, melynek részeként a felhasználókat és a szakma képviselőit kívánja közelebb hozni a szövetséghez, így növelve annak ismertségét, csökkentve a balesetek számát.

Morenth Péter az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett bölcsészdiplomát. Az egyetemi éveket követően vezető marketing-kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatói tisztségeket töltött be kormányzati intézményeknél, nemzetközi vállalatoknál és szakmai szervezeteknél. Alapítója volt több PR és lobbi kommunikációs ügynökségnek, és ezzel egyidőben, három éven át a Magyar Public Relations Szövetség elnökségének tagja volt, illetve a szervezet alelnöki tisztségét is betöltötte. Emellett a Nemzetközi Lobbisták Egyesületének és a Patsz (Public Affairs Tanácsadók Szövetsége) alapító tagja, előbbinek elnöke.