Jól megy a Waberersnek

Waberers, Waberer's
A Waberer’s International Nyrt. 147,8 millió euró árbevételt ért el az idei harmadik negyedévben, ami 7,9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, nettó eredménye 3,3 millió euró lett a tavalyi harmadik negyedévi 1,1 millió eurós veszteség után – tette közzé a szállítmányozó társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (ebidta) 32 százalékkal, 18,5 millió euróra nőtt a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.    Az idei első kilenc hónapban a csoport árbevétele 440,1 millió euró volt, 3,2 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A nettó eredmény 12,1 millió eurót tett ki, míg egy évvel korábban 15,2 millió euró vesztesége volt a vállalatnak az első három negyedévben. Ugyanebben az időszakban az ebidta 54,8 millió euró volt az egy évvel korábbi 39,3 millió euró után.    Barna Zsolt, a cég vezérigazgatója a jelentés szerint arról számolt be, hogy a teljes cégcsoport szintjén stabilizálni tudták a társaság eredménytermelő képességét. A nemzetközi fuvarozási szegmens negyedévről negyedévre kedvezőbb eredményt generál, és igazolja a terveket, a kiemelt ügyfeleknek történő magas minőségű, rugalmas és egyedi igényeket kielégítő szolgáltatás piaci oldalról is életképes üzleti modell – közölte.

A vezérigazgató ismertette, hogy két év szünet után folytatni tudják a belföldi és a nemzetközi fuvarozásban használt járműflotta cseréjét, ezzel is csökkentve a tevékenység költségszintjét, illetve károsanyag-kibocsátását. Hozzátette ugyanakkor, hogy az egész logisztikai iparágat érintő kockázatokat is látnak, és ezek hatásai a következő hónapokra nehezen előrejelezhetők.

 

1 Comment on Jól megy a Waberersnek

Comments are closed.