BMW-ket kaptak a szakiskolák

autószerelő, BMW
A hazai autószerelő képzést támogató egyedülálló kezdeményezést hívott életre a BMW Magyarország. Az importőr négy, hiányszakmaként számon tartott autószerelő szakképzést kínáló magyarországi intézmény számára oktatási célra használható, új plug-in hibrid BMW és Mini modelleket ajánlott fel.

Az utóbbi években hangsúlyosan a hiányszakmák közé került Magyarországon az autószerelő: csökkent a szakoktatásokon résztvevő tanulók száma és a végzettséget megszerzők közül is sokan más pályát választanak. A helyzet kezelésére több kezdeményezést indított már a BMW Group Magyarország és 2021-ben is egy új programmal jelentkezett.

A bajor prémiumgyártó hazai képviselete a márkakereskedéseivel szoros kapcsolatban álló szakiskolák számára nyitott meg egy pályázati lehetőséget. A győztes intézményeknek a BMW Group Magyarország a márkakereskedésein keresztül gyártásból visszamaradt modelleket, az oktatáshoz szükséges eszközöket, valamint a tanárok részére egy rövid képzési programot ajánlott fel. Az intézmények kifejezett kérésének megfelelően a BMW Group Magyarország a szakiskolák számára kevésbé elérhető plug-in hibrid szegmensbe tartozó modelleket vont be a programba. Az intézmények és a bajor prémiumgyártó céljai összefonódnak: a tanulókat új technológiákkal és új modellekkel szeretnék megismertetni, hogy elkötelezetté váljanak az autószerelés iránt.

Az első kedvezményezett intézmény, a Nyíregyházi SZC Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium képviselői november 4-én vehették át a számukra felajánlott BMW 330e xDrive modellt. A programban részt vevő további szakiskolák és plug-in hibrid modellek listája:

Bánki Donát Technikum: BMW 530e
Fáy András Technikum: BMW 330e Touring
Baranya Megyei SZC Angster József Szakképző Iskola és Szakiskola: Mini Cooper SE Countryman ALL4

Az autók átadásában és az intézményekkel való kapcsolattartásban a BMW hivatalos márkakereskedései, a Magisz Kft., a Schneider Autóház Kft. Pécs, a Wallis Motor Duna, valamint a Wallis Motor Pest vesznek részt.