Megérkezett az új Opel Grandland

Opel Grandland
A megújult Opel Grandland hazai bemutatója alkalmából az Opel sajtótájékoztatót tartott, amelyen szó volt a magyarországi Opel új üzleti hátteréről és a márka helyzetéről is. Az eseményen bemutatkozott a sajtónak Dalos Attila, az Opel új magyarországi igazgatója.

Dalos Attila elmondta, hogy az Opel hazai sorsa biztos kezekbe került azzal, hogy a Wallis pályázaton elnyerte a márka importőri jogát. A tényleges váltás idén januárban történt meg, mégpedig a teljes magyarországi Opel dolgozói csapat megtartása mellett, ami nagyban segítette a szakmai folytonosságot. Az új, importőri háttér sok szempontból segíti a sikeres működést, lényeges gyorsabb és hatékonyabb például a döntéshozatal. Az Opel magyarországi igazgatója fontosnak nevezte azt is, hogy az Opel kereskedői- és szervizhálózata gyakorlatilag változatlan maradt és kiemelte, hogy a magas színvonalú és jó országos lefedettségű értékesítői hálózat az Opel egyik erőssége.

Opel-Grandland-press-conference-517182

Az átmenetnek voltak magától értetődő nehézségei, rendkívül szűkös készletekkel indult neki az Opel az évnek és ez az értékesítési számokon is meglátszott. Márciustól viszont egyértelmű a növekedési trend, az Opel piaci részesedése közelíti az öt százalékot és a cég további növekedéssel számol. Az iparági környezet ugyanakkor kedvezőtlen. A félvezető-, illetve az alapanyag hiány, illetve ez utóbbi áremelkedése gyártási nehézségeket okoz. Az Opel ebben a helyzetben próbál olyan megoldásokat keresni, amelyekkel az értékesíthető autók száma növelhető. Dalos Attila példaként említette, hogy a magyar piacon népszerű (rövidesen kifutó) Astrából sikerült jelentősebb gyártási mennyiséget lekötni.

Opel-Grandland-press-conference-517186

A jövő évnek az Opel friss és sikerrel kecsegtető személyautó és kishaszonjármű választékkal indul neki. Az Opel magyarországi igazgatója kiemelte, hogy miközben az év elején jön az új Astra, jelentős potenciál van a Corsában csakúgy, mint a megújult SUV modellekben, ahol a Mokka és a Crossland mellé megérkezett a legnagyobb családtag, a Magyar Év Autója 2022 díjra jelölt Opel Grandland. A kishaszonjárművek között az új Movano teszi teljessé az elmúlt években megújult palettát. Ráadásul valamennyi Opel haszonjármű elérhető teljesen elektromos meghajtással is – tehát itt is erős a növekedési potenciál. Kérdésekre válaszolva Dalos Attila elmondta, hogy a cég az idei évben hatezer Opel eladásával számol. Hozzátette: “A jövő évet nehéz megjósolni, akár duplázhatnánk is ezt a számot, de, hogy a legyártható és elérhető autók száma mit enged meg, azt nem tudjuk.” A sajtóértekezlet végén elhangzott, hogy a szeptemberi németországi világpremier után az új Astra eljön bemutatkozni Magyarországra is. A hazai premiert várhatóan november közepén tartják meg, az értékesítés a jövő év elején indul.

Grandland, AutoWallis