Irodát nyitott Budapesten az Embraer

Embraer
A Embraer Brazília egyik legnagyobb vállalata, Dél-Amerika vezető repülőgépgyártója. A mérnöki tudásközpont a Műegyetem közvetlen szomszédságában kezdi meg működését.

Az Embraer civil és katonai gépeket egyaránt gyárt. Mostantól minden ilyen jellegű mérnöki tervezésbe bevonják majd a magyar irodát is.     A brazil céggel tavaly novemberben a Magyar Honvédség is szerződést kötött két KC-390-es hadszíntéri szállító repülőgép beszerzéséről.    A két megvásárolt gép közül az első várhatóan 2023 végén, 2024 elején, a második rá egy évre érkezik meg Magyarországra.

Jackson Schneider, a brazil Embraer Defense and Security elnök-vezérigazgatója beszédében úgy fogalmazott: “ez egy különleges nap”. A brazil cégnek korábban nem volt állandó magyarországi jelenléte, így a budapesti iroda megnyitása fontos lépést jelent számukra terjeszkedésük, erősítésük területén.    Hangsúlyozta továbbá a két ország iparának együttműködésében rejlő lehetőségeket, különös tekintettel a műszaki, technológiai, kutatás-fejlesztési területen, s úgy értékelt, a jövőben mindkét ország profitálni fog a közös munkából.    Jackson Schneider megjegyezte: nem csak a cég képviseletében, hanem brazilként is úgy érzi, ezzel jelentős együttműködés indul el Brazília és Magyarország között.