Új márkákat kínál majd az AutoWallis Újbudán

AutoWallis
Újbudán, a Kopaszi-gát közelében vásárolt 18 ezer négyzetméteres ingatlant az AutoWallis, amelyen több márkának is helyet adó multimárkás gépjármű kereskedő- és szolgáltató központ fejlesztését tervezi a társaság.

A tájékoztatás szerint a telket az AutoWallis Nyrt. kizárólagos tulajdonában lévő AW Property Kft. vette meg a Strabagtól, a közel kéthektáros területet önerőből vásárolta a társaság.    A tervek szerint a telken 2025-ig csaknem 9 ezer négyzetméteres, a legújabb zöld elvárásoknak is megfelelő ingatlan fejlesztése valósulhat meg. A közel 10 milliárd forintos beruházást az AutoWallis a zöldkötvényekből befolyt összegből és projekthitelből tervezi finanszírozni.

A közlemény idézi Székely Gábort, a cég befektetési igazgatóját, aki elmondta: az ingatlan és a lehetséges fejlesztés jól illeszkedik a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) autós vállalatának stratégiájába, amely nemcsak a társaság által már képviselt márkák új helyszíneken történő értékesítésével, hanem akár új márkák képviseletének megszerzésével is számol a jövőben. Hozzátette, hogy a kereskedő- és szolgáltató központ részletes terveit a legújabb zöld elvárásoknak megfelelően készítik majd el.