A jövő mérnökei a Hungaroringen versenyeztek

Formula Student East

Formula Student
Az Audi Hungaria négy magyar csapatot támogatott a nemzetközi Formula Student konstrukciós verseny hazai futamán: az Arrabona Racing Team-et, a SZEngine csapatát, valamint a BME Formula Racing Team-et és a BME Motorsport csapatát. A verseny nemzetközi mezőnyében 21 ország 71 csapata mérhette össze tudását a mogyoródi Hungaroringen. A rendezvény minden évben lehetőséget biztosít a közép- és kelet-európai régió mérnökhallgatói számára, hogy a világ legjobb Formula Student csapataival versenyezhessenek.

„Az Audi Hungaria elkötelezett a jövő generáció oktatása és nevelése iránt, elhivatott támogatói vagyunk a tehetségeknek. Számunkra kulcsfontosságú a széles körű tudományos együttműködés, amely meghatározó eleme személyügyi stratégiánknak. A Formula Student mozgalom kiváló lehetőséget nyújt a jövő szakembereinek tehetségkutatására és felkarolására. Megteremti annak lehetőségét is, hogy vállalatunkat idejekorán megismertessük a fiatalokkal és valós projektekbe vonjuk be őket” – mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

A Formula Student verseny célja, hogy a csapatok megmérettethessék magukat mind az autók versenykörülmények közti próbatételével, mind pedig a mérnöki munkájuk, a költség- és gyártási tervük, valamint az üzleti tervük ipari szakembereknek való bemutatásával. A kiértékelésben számos hazai és nemzetközi szakember vesz részt, többek között az Audi Hungaria mérnökei is. Ez az interaktív közeg kiváló lehetőséget biztosít mind a mérnökhallgatóknak, mind az ipari szakembereknek a nemzetközi szintű kapcsolatépítésre. Az idei Formula Student East konstrukciós versenyt augusztus 7. és 11. között rendezték meg a Hungaroring autóverseny-pályán. A versenyen 71 csapat képviseltette magát 21 európai országból. A közel 2000 hallgató belsőégésű, elektromos és önvezető jármű kategóriában mérte össze tudását.

„Nagyon örülünk, hogy 2021-ben ismét megrendezték a Formula Student East versenyt, ráadásul ez alkalommal új helyszínen, a Hungaroringen. Ez számunkra egy óriási lehetőség. Hálásak vagyunk az Audi Hungariának, akik már hét éve állnak mellettünk és támogatnak minket” – mondta Sebestyén Regina, az Arrabona Racing Team csapatkapitánya. A győri egyetemi csapatok között szoros az együttműködés, hiszen az Arrabona Racing Team versenyautójában a szintén az Audi Hungaria által támogatott SZEngine Motorfejlesztő Csapat egyedi fejlesztésű motorja található. „Csapatunk a belsőégésű jármű kategóriában indul. Az idei évben rengeteg fejlesztést hajtottunk végre ART_08-as járművünkön, acél csőváz helyett szénszálas monocoque-al láttuk el a járművet, valamint teljesen új aerodinamikai csomagot és egy SZEngine által fejlesztett erőforrást kapott az autó”- tette hozzá Sebestyén Regina.

Az Audi Hungaria számára kulcsfontosságú a széles körű egyetemi együttműködés és ezen belül a fiatal mérnök-tehetségek támogatása, ezzel elősegítve további fejlődésüket. A Formula Student csapatok hallgatói – a csapattevékenységüket követően – gyakran a vállalat gyakornoki programjában folytatják szakmai pályafutásukat. A Formula Student támogatása óta az autóipari nagyvállalat számos, a versenyen résztvevő hallgatót köszönthetett munkatársként.