Jól fogytak a gumik

A magyarországi személygépjármű-gumiabroncspiac 2021 első fél évében 14,5 százalékkal növekedett gyártói oldalon 2020 azonos időszakához képest, ami jelentős fellendülésnek számít, különösen az előző évi 7 százalékos csökkenéshez képest – közölte a Continental Hungaria Kft.

Kiemelték, a nyári abroncsok forgalma 7 százalékkal, a téli abroncsoké 30 százalékkal, míg a négyévszakos gumik forgalma 72 százalékkal nőtt.     Tokaji Vilmos, a Continental Hungaria Kft. délkelet-európai régióért felelős értékesítési igazgatója kiemelte, bár a járvány miatt csökkent a mobilitás mértéke, az azonban jól látszik, hogy a közlekedők tartósan nem spórolnak a biztonságon.    A közlemény szerint a nyári abroncsok esetében a személyabroncsok forgalma 6 százalékkal növekedett, a kistehergépjármű-abroncsok forgalma stagnált, míg a SUV abroncsok értékesítése 9 százalékkal növekedett.

Tokaji Vilmos arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is jellemző a négyévszakos gumik vásárlásának trendszerű növekedése, a mintegy 72 százalékos bővülésből a személyabroncs kategória 84 százalékkal, a SUV abroncsok értékesítése 96 százalékkal vette ki a részét.     A Continental technológiákat és szolgáltatásokat fejleszt a fenntartható és hálózatba kapcsolt személy és áruszállítás számára. Az 1871-ben alapított technológiai vállalat biztonságos, hatékony, intelligens és elérhető megoldásokat kínál a járművek, gépek, a közlekedés és a szállítmányozás számára.

A 2021-ben fennállásának 150 éves évfordulóját ünneplő Continental cégcsoport együttes forgalma 2020-ban elérte a 37,7 milliárd eurót, és mintegy 233 000 alkalmazottat foglalkoztat 58 országban. A gumiabroncs divízió 2020-ban a világ 24 helyszínén jelen lévő termelő, fejlesztő és kereskedelmi egységei közreműködésével, több mint 56 000 munkatárs részvételével mintegy 10,2 milliárd eurós forgalmat ért el.

Magyarországon a Continental a cégcsoport mind az öt üzleti területével jelen van. Az önvezető mobilitás és biztonság (AMS), a járműhálózat és információ (VNI), a gumiabroncs, az ipari megoldásokat szállító ContiTech, valamint az elektromobilitást és meghajtási technológiát szállító Vitesco Technologies hazai vállalatai fejlesztési, gyártási és kereskedelmi tevékenységet folytatnak Budapesten, Debrecenben Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán, valamint Budaörsön.