Új magyar buszok állnak forgalomba Jász-Nagykun-Szolnokban

Econell, Volánbusz
Tovább fiatalodik Jász-Nagykun-Szolnok megye járműállománya, ezúttal 18 Credo Econell 12, szóló típusú autóbusz áll forgalomba – tájékoztat a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága közleménye.

A modern járművekkel a Szolnok-Jászberény, Jászberény-Gyöngyös, Jászberény-Farmos, Jászberény-Hatvan, Jászberény-Szentmártonkáta, Szolnok-Kisújszállás, Szolnok-Tiszafüred, Karcag-Abádszalók, Karcag-Tiszafüred, Tiszafüred-Nagyiván, Tiszafüred-Tiszaroff, Kisújszállás-Mezőtúr autóbuszvonalakon találkozhatnak az utasok – közölték.    A 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint üléspáronként egy USB csatlakozóval. A járműveket az Euro VI előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja – írták.

A közlemény emlékeztet arra, hogy júniusban 10 MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós járművet állítottak forgalomba szolnoki és jászapáti telephellyel, ezeket most újabb 18 korszerű jármű követi. A karcagi illetve jászberényi telephelyekre érkező 9-9 darab autóbusszal – a térségben közlekedő helyközi járműállományon belül – a szóló kivitelű buszok 8 százaléka újul meg.

Az új járművek beszerzésére a Volán Buszpark Kft. az idén év elején írt ki közbeszerzési eljárást. Három autóbuszgyártó szállítja a több mint 500 környezetkímélő, dízelüzemű járművet a Volánbusznak 2022 elejéig.