Eddig 37 autót jelöltek az Év Magyar Autója díjakra

Év Magyar Autója

Év Magyar Autója 2022
Július 31-ig jelölhetnek autókat az importőrök és az autógyártók az Év Magyar Autója versenyben az Év Magyar Autója 2022, a Magyar Év Autója 2022 és az Év Zöldautója 2022 díjakért. Eddig tizenhat márka és két hazai autógyártó 37 autót nevezett, de utolsó héten még további jelentkezések várhatók. A szervezők a fenti díjakon kívül jövő márciusban kiosztják a közönségdíjat, az Év Beszállítója 2022 díjakat és az Év Autós Marketing/PR-szakembere elismerést.

A 2022-es díjakra elsőként a Cupra, a Hyundai és a Seat márkák jelöltek. A Cupra a Born villanyautót (Év Zöldautója, prémium elektromos autók kategória), a Hyundai a Tucson (Magyar Év Autója szabadidő-autók kategória) és a Tucson plug-in hibrid szabadidő-autókat (Év Zöldautója, hibrid SUV kategória), valamint az Ioniq 5 villanyautót (Év Zöldautója, elektromos szabadidő-autók), a Seat pedig a megújított Seat Aronát indította (Magyar Év Autója, kis szabaidő-autók).

A BMW Group Magyarország három modellt nevezett: a Mini Cooper SE a városi villanyautók között indul az Év Zöldautója 2022 díjért, a BMW M4 Competition a Magyar Év Autója 2022 díjat vette célba (sportautók kategória), a bajorok villanyos zászlóshajója, a BMW iX pedig a prémium elektromos autók kategóriában küzd az Év Zöldautója 2022 díjért.

Az Opel négy autót indított a versenyben, az Év Zöldautója díjért a Combo-e Cargo modell (elektromos kihaszonjárművek kategória), valamint a teljesen új Opel Astra plug-in hibrid változata (hibrid városi autók) indul. Az importőr a Magyar Év Autója 2022 díjra benevezte a Grandlandot (szabadidő-autók), illetve a családi autók kategóriában a Zafira Life modellt.

A Porsche Hungaria Volkswagen márkája rekord számú, összesen nyolc autót nevezett: a Magyar Év Autója 2022 díj üzleti autó kategóriájába jelölte az Arteon R modellt, a szabadidő-autók kategóriában a Tiguan Allspace és Taigo modelleket, a kisautó kategóriában az új Polót, a családi autók kategóriában pedig a Golf 8 Variant modellt, a sportautók között a Golf R indult. Az Év Zöldautója 2022 díjért a Volkswagen az ID.4 villanyautót (elektromos szabadidő-autók), valamint a konnektoros Passat GTE modellt (hibrid prémium autók) küldte harcba.

Négy autót nevezett a Skoda, a vadiúj Fabia a kisautók között, a frissített Kodiaq a szabadidő-autók tágas mezőnyében bizonyíthat (Magyar Év Autója 2022 díj), a zöldautók között pedig az Octavia iV (városi hibrid autók) és az Enyaq iV (elektromos szabadidő-autók) indult (Év Zöldautója 2022 díj).

A DS a prémium hibrid autók között a DS 9 E-Tense modellt nevezte, a Citroën az elektromos ë-C4 modellt indította az elektromos szabadidő-autók kategóriában (Év Zöldautója 2022 díj), a Peugeot pedig a 308 SW kombit az üzleti autók kategóriában jelölte a Magyar Év Autója 2022 díjra.

A Subaru márka hazai importőre, az Emil Frey Import Kft. a megújult Outback modellt jelölte a Magyar Év Autója 2022 díjra a szabadidő-autók kategóriában.

Idén először a Volkswagen Haszonjárművek márka is jelölt autókat, a Caddy a családi autók kategóriában, a Caddy Cargo pedig a kishaszonjárművek között nyerheti el a Magyar Év Autója 2022 díjat.

Az Év Magyar Autója 2022 díjért elsőként a hazai autógyártók között az Audi Hungaria nevezte be hazánkban gyártott modelljét, a Q3 Sportback TFSI e modellt, az Év Zöldautója 2022 elismerésért pedig az e-tron GT (prémium elektromos autók) és a Q4 e-tron (elektromos szabadidő-autók) küzd az Audi márka jóvoltából.

A Suzuki, amely eddig többször is győzött az Év Magyar Autója versenyben idén két újdonságát nevezte be, a jelölt modelleket csak szeptember másodika után nevezik meg a vállalati embargó miatt.

A Honda két autóval indul a versenyen, a teljesen új HR-V a kis szabadidő-autók között (Magyar Év Autója 2022 díj), a Honda e villanyautó pedig a városi elektromos autók között esélyes (Év Zöldautója 2022 díj).

További részletek: www.evmagyarautoja.hu