Knorr-Bremse Fékrendszerek: nemes célért sportoltak

Knorr-Bremse Fékrendszerek
A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. évek óta részt vesz az Ultrabalaton versenyen – nemcsak váltópontot üzemeltetnek Balatonfűzfőn, hanem rendszerint két csapattal is teljesítik a 221 kilométeres távot. A népszerű futórendezvényt a járványhelyzetre való tekintettel őszre halasztották, viszont munkavállalói kezdeményezésre a futás biztonságos körülmények között mégis megvalósult az eredeti időpontban, május 14-16. között.

Az egyénileg kitűzött távot bárhol és bármikor teljesíthették az arra vállalkozók, a megtett kilométereket egy applikáció segítségével lehetett nyomon követni és összesíteni. Mivel az idei Ultrabalatonon is két csapat indult volna a Knorr-Bremse Fékrendszerek vállalattól, így célul a Balaton kétszeri megkerülését tűzték ki virtuálisan a futás keretében, ami összesen 442 kilométert jelent. A futók mellé kerékpárosan is csatlakoztak munkatársak, ők virtuálisan négyszer tervezték megkerülni a Balatont, azaz 884 kilométer volt a kitűzött cél. Vasárnap éjfélig a vállalat dolgozói futva összesen 1156 kilométert, kerékpárral pedig 1881 kkilométert tettek meg a hétvégén, jóval meghaladva ezzel az eredeti célokat.

Az egészségmegőrzés és a testmozgás népszerűsítése mellett a futás jótékony célt is szolgált: a futva megtett 442 kilométer után a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. 1 millió forint támogatást adományozott az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak, hozzájárulva ezzel is az egészségügy kiemelkedő munkájához.