Sikeresen zárult a Hankook újabb jótékonysági akciója

Hankook
Beteg vagy hátrányos helyzetben lévő gyermekeket segítő alapítványokat támogatott a Hankook Tire Magyarország Kft. jótékonysági akciója, az ADJ program révén. A programban a vállalat a dolgozók számára nyújtott kedvezményes abroncsvásárlási lehetőséget köti össze a civil szervezetek támogatásával: a munkatársak által vásárolt abroncsok árának egy részét ajánlja fel jótékony célra. A vállalat munkatársai által tavaly megvásárolt abroncsok után a Hankook összesen 5 millió forintot tud eljuttatni a kiválasztott alapítványok számára.

A Hankook munkatársai évről évre példamutató elkötelezettségről és kitartásról tesznek tanúbizonyságot a vállalat közösségépítő programjaiban. Szép számban csatlakoztak 2020-ban a Hankook ADJ (Abroncsokkal, dolgozóink, jó ügyekért) kampányához is, aminek keretében a vállalat dolgozói kedvezményes áron juthattak hozzá a gyár prémium kategóriás abroncsaihoz, és egyúttal egy nemes ügyet is támogattak: a megvásárolt abroncsok árának 10 százalékát a cég hátrányos helyzetű vagy beteg gyerekeket támogató alapítványok számára utalja át.

A támogatott szervezetek mindegyike nélkülözhetetlen munkát végez a kiszolgáltatott helyzetben lévő gyermekek érdekében. A Hankook összesen 5 millió forintot adományozott négy ilyen alapítvány számára. A kedvezményezettek az Árvácska Alapítvány, a Tábitha Gyermekhospice Ház, a Gyermekétkeztetési Alapítvány és a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány.

Az összefogással megvalósuló kezdeményezések sokéves múltra tekintenek vissza a vállalat életében. A járványhelyzet miatt 2020-ban a Hankook Tire különösen nagy gondot fordított arra, hogy zavartalanul folytatódjanak az elmúlt években sikeres közösségépítő és jótékonysági akciói. A dolgozói önkéntes programban több mint 80 munkatárs közreműködésével összesen 37 környezetszépítő projekt valósult meg. Hagyományos értékteremtő programjain túl az abroncsgyártó rendkívüli adományokkal is segített a járvány elleni védekezésben.