2033-ig lesz benzinmotoros Audi

Az évtized közepén fogja bemutatni utolsó új belsőégésű motoros autómodelljét az Audi – jelentette be az autógyár szóvivője, megerősítve ezzel a Süddeutsche Zeitung és az Automobilwoche lapok korábbi beszámolóit.

A legutolsó benzinmotoros modell hét évig lesz a németek modellkínálatában, tehát 2032-ig vagy 2033-ig lesz kapható a kereslet függvényében – közölte a cég szóvivője. Ezt követően a négykarikás márka már csak akkumulátoros hajtású modelleket fog kínálni világszerte.     A lapok konkrét modellre vonatkozó értesülését, miszerint az utolsó belsőégésű motoros modell egy SUV lenne, mégpedig a Q8 modell, az Audi szóvivője nem erősítette meg. Az üzemi tanács szóvivője Ingolstadtban közölte: “tudunk róla, hogy egy új stratégia lépett életbe”, az üzemi tanácsot azonban “erről még nem értesítették”.

Markus Duesmann, az vállalat igazgatói tanácsának az elnöke már márciusban bejelentette, hogy “kifutó technológiának” tekinti a belsőégésű motort, és nem fognak új típust kifejleszteni belőle. Közölte azt is, hogy az uniós emissziós határértékeket az Audi be fogja tartani.     Az Audi 2018 óta gyárt nagyméretű elektromos SUV modelleket brüsszeli üzemében. A teljesen elektromos e-tron GT a neckarsulmi üzemben készül majd. Az ingolstadti központi üzemben pedig a Porsche modelljeivel közös PPE platformra épülő Q6 e-tron SUV modell készül majd 2022-től. Az Audi Q4 e-tron modellt pedig a zwickaui üzem állítja majd elő.

 

1 Comment on 2033-ig lesz benzinmotoros Audi

  1. Úgy tűnik reálisan számolnak….
    Nem szállnak L a vágyaik mentén…
    csak ennyi
    barátilag
    J.L

Comments are closed.