Nőtt a Waberers profitja

Waberer's
A Waberers International Nyrt. 2021. első negyedévében 142,3 millió euró árbevételt ért el, ami 18,1 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest, míg a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBIDTA) 7,9 százalékkal 16,6 millió euróra nőtt – közölte a szállítmányozó társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján első negyedéves jelentésében.

A tájékoztatás szerint a rendszeres kamat- és adófizetés előtti eredmény (EBIT) egymás után a 3. negyedévben volt ismét a pozitív tartományban, 2021 első negyedévében 4,5 millió eurót ért el, ami 4,4 millió eurós növekedés az előző év első negyedévéhez képest.    A nettó adósságállomány 2021 első negyedévének végén 116,7 millió euró volt, amely 69,9 millió euró csökkenés a korábbi év hasonló időszakához képest.     A tájékoztatásban kiemelték, hogy a menedzsment várakozásai szerint a 2020 első, a covid által még kevéssé érintett negyedévhez, illetve az előző negyedévekhez képesti folyamatos javulás alátámasztja a megkezdett stratégia helyességét.

A jelentés szerint a nemzetközi fuvarozási szegmens árbevétele 26,9 százalékkal csökkent 2021 első negyedévében az előző év hasonló időszakához hasonlítva. A szegmensben használt járművek átlagos darabszáma 892-vel, 30,3 százalékkal csökkent, ez volt az árbevétel-csökkenés elsődleges oka.    Az átlagos alkalmazotti létszám 2020 első negyedévéhez képest 2018-cal 5984 főre csökkent, aminek fő oka a flottaméret csökkentése volt.

A Waberers a saját flottával szolgáltatást nyújtó cégek szegmensében Európa vezető nemzetközi komplett kamionrakomány (FTL) szállítmányozója. Magyarországon piacvezető a belföldi áruszállítás és komplex logisztikai szolgáltatások terén.     A társaság tevékenysége kiterjed a szabványos raklapos áruk hosszú távú nemzetközi és belföldi szállítására, száraz- és hűtött áruk tárolására és terjesztésére, valamint nemzetközi közvetítésre.