Nőtt az Infineon nyeresége

Infineon, csiphiány, csip
Bevételének és nyereségének jelentős növekedéséről számolt be az Infineon német félvezetőgyártó.

A legnagyobb európai félvezetőgyártó, az Infineon vezetősége azt közölte, hogy a március végével záródott második pénzügyi negyedévében a tevékenységből származó nyeresége 209 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 178 millió euróról, a részvényarányos nyeresége pedig 0,13 euróról 0,15 euróra emelkedett. A profitmarzs éves összevetésben 13,8 százalékról 17,4 százalékra javult.

A negyedéves bevétel 2,70 milliárd euró volt, 3 százalékkal nagyobb az előző negyedévinél, és 36 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál, egyben felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szereplő 2,63 milliárd eurót.     A járműelektronikai csipgyártásban világelső Infineon azt közölte, hogy teljes kapacitással dolgozik, és arra számít, hogy a továbbiakban is meghaladja majd a kereslet a kínálatot, ami arra készteti, hogy bővítse termelési kapacitását.

A szeptember végével záródó folyó pénzügyi évre az Infineon minimálisan javított bevételelőrejelzésén, 10,8 milliárd euró, plusz/mínusz 5-17,5 százalékról 11 milliárd euróra, plusz/mínusz 3 százalék. A várható profitmarzsot 17,8 százalékról 18 százalékra módosította a müncheni székhelyű cég.