Majosz: újraválasztották Nyirő Józsefet

Majosz
Május 19-én online tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Járműalkatrész-gyártók Országos Szövetsége (Majosz), ahol elfogadták a szervezet 2020-as elnökségi, valamint pénzügyi beszámolóját.

Az elnökségi tagok közül leköszönt Bogdanovits László és Klujber Dénes, ők egyéb feladataik miatt nem kívánják folytatni munkájukat a Majosz elnökségében. Bogdanovits László a kezdetek óta építi a szervezetet, így az eddig elvégzett hosszú, sikeres munka elismeréseként tiszteletbeli főtitkári címet kapott.

A tisztújítás révén a Majosz négy évre megválasztott elnöke újra Nyirő József, a Famű Kft. ügyvezetője lett, az új elnökség tagjai: Hirschler Judit, Kiglics Gábor, Koronczi Adrienn, Urbán László, Urbányi László, Volosinovszki Sándor. A felügyelő bizottság elnöke: Nagy Rezső; tagjai: Hajnalka Zsolt, Essősy Zsombor.

Nyirő József elmondta, hogy az újraválasztásával a megkezdett szakmai munka folytatódhat. – A járműipar folyamatos változásban van, új kihívásokkal szembesülünk, amelyek részünkről is választ kívánnak, a piac kihívásait rugalmas szolgáltatási palettával és odafigyeléssel tudjuk követni. A tervezéskor tekintettel kell lennünk a járműipar kihívásaira, a tagvállalatokat leginkább érdeklő kérdésekre, lépést kell tartanunk a járműiparban bekövetkező fontos változásokkal, technológiai fejlődésekkel, az ellátási lánc változásaival, alkatrész és alapanyag hiánnyal, illetve áremelkedésekkel és rengeteg váratlan tényezővel is. Az elmúlt másfél évben megtapasztaltuk, hogy a Majosz tagok összefogása milyen erős tud lenni, így optimistán, bizakodva állunk a következő évek közös munkája előtt – tette hozzá.