5G kutatásban működik együtt az egyetem és a Telekom

5G Telekom
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Telekom, a T-Systems Magyarország és a győri Széchenyi István Egyetem az 5G hálózatok és az 5G alapú szolgáltatások fejlesztésének elősegítése, valamint műszakiszakember-utánpótlás biztosítására.

A Telekom tájékoztatása szerint a felek a jövőben közös kutatás-fejlesztési és innovációs projekteket alakítanak ki egyebek mellett az 5G méréstechnika, a dróntechnológia, a rendezvényekhez kapcsolódó multimédiás alkalmazások lehetősége, vagy a kiberbiztonság területén.     A hosszú távra tervezett kooperáció részeként megújulhat, gyakorlatiasabb szemléletűvé válhat az egyetemen folyó villamosmérnök-képzés.    Épült egy állomás is a campus területén, amely segíti az  egyetemi kutatásokat, fejlesztéseket, de az állomás egyben a Telekom publikus 5G-hálózatának is része lesz.    Az egyetem és a cégek együttműködése több területet érint az oktatási anyag fejlesztésétől a szakmai eseményeken való megjelenésen át a közös kutatás-fejlesztési programokig, emellett a cégek szakemberei előadásokat tartanak az egyetemen és gyakorlati pozíciót vagy munkalehetőséget is biztosítanak.

 

1 Comment on 5G kutatásban működik együtt az egyetem és a Telekom

  1. Alaposan tisztában vagytok vele, hogy a hatalom egyik alappillére a közvélemény kisajátítása, a kirekesztők kirekesztés gyakorlása..!

Comments are closed.