Új elnök a lízingszövetség élén

Zs. Nagy Istvánt, a Merkantil-csoport kockázatkezelési igazgatóját, a Magyar Lízingszövetség elnökségi tagját választotta meg elnöknek a Magyar Lízingszövetség döntéshozó testülete; a posztot mostanáig betöltő Nyikos Katalin mandátuma lejárt, viszont elnökségi tagként továbbra is részt vesz a testület munkájában – közölte a szervezet.

Alelnöknek Thomka Ferencet, az RCI vezérigazgatóját választotta a közgyűlés.    A tájékoztatás szerint az új elnök célja, hogy a magyar lízingpiacra visszatérjen a koronavírus-járvány miatti megtorpanás előtti tartós, lendületes bővülés és a magyar vállalkozások – különösen a mikro-, kis- és középvállalkozások körében elsődleges finanszírozási formaként tekintsenek a lízingre, bármilyen eszközberuházásról van szó. Zs. Nagy István szerint a Magyar Lízingszövetségnek és a lízingpiacnak lépést kell tartania a fenntarthatósági és digitálizációs trendekkel. Emellett szorosabb kapcsolatot kell kialakítania más szövetségekkel, miközben a lízingről szóló kommunikációban a szövetségnek szakértőként kell szerepelnie és oktatási programokban kell részt vennie, ezzel is segítve azt, hogy a magyar gazdaság szereplői közül még többen ismerhessék meg ezt a költséghatékony eszközfinanszírozási formát.

A Magyar Lízingszövetséget 1991-ben alapították, a hazai eszközfinanszírozó cégek (lízingcégek, bankok, pénzügyi vállalkozások) szakmai érdekképviseleti szervezete, 36 tagvállalata mintegy 500 ezer magánszemély és 200 ezer vállalkozás autóit, ingatlanjait, eszközeit finanszírozza több, mint 1300 milliárd forint értékben.