Mentőállomást támogat a beszállító

Egymillió forint értékű adománnyal támogatja a Pesterzsébeti Mentőállomást a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. A támogatásból a XX-XXIII. kerületek sürgősségi ellátásáért felelős Pesterzsébeti Mentőállomás újabb mentéstechnikai eszközöket vásárolhatott.

A közel kétezer főt foglalkoztató Knorr-Bremse Budapest a világ legnagyobb vasúti fékrendszereket gyártó konszernjének budapesti leányvállalata, egyik legjelentősebb fejlesztő és összeszerelő egysége. A konszern és így a budapesti telephely működésében is kiemelt szerepe van a társadalmi és közösségi ügyek iránti elkötelezettségnek, amit nemzetközi szinten a global care, helyben pedig a local care programjaik fognak át. Utóbbi keretében került sor a mentőállomás támogatására.

— A mindennapi munkánk része, hogy aktív támogató szerepet töltsünk be a közvetlen közelükben működő közösségi kezdeményezésekben, és különféle módon, például adományokkal vagy önkéntes munkával segítsünk rászoruló szervezeteket, közösségeket. Nagy öröm számunkra, hogy most egy olyan intézmény működését támogathatjuk, amely a világon a legfontosabb dologgal foglalkozik: emberéleteket ment – mondta el köszöntő beszédében Veres László, a Knorr-Bremse Budapest ügyvezető igazgatója.