Fóliagyárat építenek a kínaiak Debrecenben

kínai, Semcorp
A Semcorp-csoport Debrecenben építi fel új, első Kínán kívüli lítium-ion akkumulátor elválasztó fólia (LiBSF) gyártóüzemét; a leendő gyár területének végleges adásvételi szerződését április 1-jén írták alá Debrecenben.

Az önkormányzat közleménye kiemeli: a Semcorp 183 millió eurót fektet a létesítmény megépítésébe, amely várhatóan 2023 első negyedévében kezdi meg a gyártást. A beruházással több mint 400 helyi munkahelyet hoznak létre termelési, mérnöki és adminisztratív területeken.    Az önkormányzat és a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. határidőre teljesítette mindazon feladatokat – telekalakítás, ideiglenes közműkapcsolatok kiépítése, lőszermentesítés -, amelyek a végleges adásvételi szerződés aláírásának előfeltételei voltak. Ennek megfelelően a cégcsoport a debreceni déli ipari parkban 19 hektáron építi fel 97 000 négyzetméteres üzemét – írták.

A Semcorp jelenleg öt kínai telephellyel rendelkezik, a debreceni lesz az első Kínán kívüli gyártóhelye. A debreceni gyár várhatóan 400 millió négyzetméterrel bővíti majd a cégcsoport meglévő 3,3 milliárd négyzetméter szeparátor fólia gyártási kapacitását.

A Semcorp, hivatalos nevén Yunnan Energy New Material Co. Ltd., jelenleg a legnagyobb LiBSF szállító a világon. Ügyfelei között olyan globális piacvezető lítium-ion akkumulátor ellátók szerepelnek, mint az LG, a Panasonic, és a Samsung – olvasható az önkormányzat közleményében.

 

1 Comment on Fóliagyárat építenek a kínaiak Debrecenben

  1. Debrecent mostanság nagyon futtatják!
    De honnan lesz itt ilyen mértékű munkaerő!!!??,..
    vagy elővarázsolják a Hortobágyról őket!!???
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.