Negyedmillió Audi Q3 Győrből a világnak

Legördült a 250 ezredik Audi Q3 modell a győri gyártósorról. A jubileumi autó egy tangó vörös színű, plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt Audi Q3 Sportback volt, amely Németország felé veszi az irányt.

„Az Audi Q3 sikertörténete 2018-ban indult vállalatunknál. Azóta ez a legnagyobb darabszámban gyártott modellünk, amelyet jelenleg belsőégésű motorral, mild-hibrid és plug-in hibrid hajtáslánccal is gyártunk. Munkatársaim szakértelmének és elkötelezett munkájának köszönhetően minden egyes nálunk készülő modell a prémium minőséget és az autók iránti szenvedélyünket hirdeti” – mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az Év Magyar Autója 2021 díjra jelölt Audi Q3 gyártása 2018-ban kezdődött az Audi Hungariánál. Egy évvel később elindult az Audi Q3 Sportback változat gyártása is, amely  2020-ban elnyerte a rangos „Best Cars“ díjat a kompakt SUV/terepjáró kategóriában. Az Audi Hungaria hagyományainak megfelelően ezekből a modellekből is készül RS változat, amelyet a szintén győri 2,5-literes öthengeres motor hajt. A tavalyi évben összesen 155 157 autó készült a vállalatnál, köztük 94 659 Q3 és 47 232 Q3 Sportback modellt gyártottak a győri munkatársak. Az elektromobilitás térnyerésének köszönhetően 2020-ban már több mint 24 000 mild-hibrid, valamint 480 plug-in hibrid hajtásláncú Audi Q3 készült a vállalatnál. A Q3 modellcsalád legnagyobb piacai a tavalyi évben az Amerikai Egyesült Államok, Németország és Olaszország voltak.

Az Audi Hungaria járműgyártásában a Q3 modellek mellett az Audi TT Coupé és TT Roadster modellek készülnek.

1 Comment on Negyedmillió Audi Q3 Győrből a világnak

Comments are closed.