Megérkezett a második vasút-villamos

tram-train
Megérkezett Szentesre a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő második vasút-villamos, a harmadik tram-train érkezése pedig még tavasszal várható – közölte a MÁV Zrt.

A közlemény szerint a 37 méter hosszú, hetven tonnás szállítmány március 9-én három kamionnal indult Valenciából, majd Franciaországon, Németországon és Ausztrián keresztül érkezett meg március 16-án Magyarországra.
Felidézték, hogy az első, Vásárhely 001-es tram-traint január 20-án mutatták be a MÁV-Start szentesi telephelyén. A prototípus futópróbája március 4-én, Szentes-Mindszent-Szentes útvonalon sikeresen lezajlott. Március 10-én a hatósági nagyvasúti futópróbát is elvégezték Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged útvonalon, majd a hatósági járműszemle és próba következett Hódmezővásárhely új villamosvasúti vonalán. Jelenleg a hódmezővásárhelyi és a szegedi villamosvasúti vonalakon zajlanak a próbák, ezzel egyidőben pedig megindulnak a hatósági villamosvonali futópróbák Szegeden is.

A közlemény szerint a dízel-villamos hibrid tram-train 216 férőhelyes. Szeged és Hódmezővásárhely villamosvonalán a KRESZ előírásai alapján óránként 50 kilométeres maximális sebességgel haladhatnak, a két város közötti nyíltvonalon dízel meghajtással, óránként 100 kilométeres megengedett sebességgel szállíthatják majd az utasokat.

2 Comments on Megérkezett a második vasút-villamos

  1. Na és ?-an utaznak rajta!!!???..
    erről nincs adat!!
    Zsúfoltság nincsen az biztos!!!
    And gazdaságos az üzemeltetése!!???..
    Csak szerényen kérdezem!!!
    barátilag
    J.L.

  2. Na és mennyien utaznak rajta???
    Tömegek nem tolonganak rajta az tuti!!
    Gazdaságos a működtetése!!!???
    csak szerényen kérdezem…..
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.