Íme, az új Nightjet

Az ÖBB és a Siemens Mobility Bécsben bemutatta az új Nightjet első festett kocsiszekrényét és külső formatervét. Az új, ultramodern vonatok 2022 vége felé lépnek üzembe és először Ausztriából és Németországból Olaszország felé közlekednek majd. A Siemens Mobility-vel kötött keretmegállapodásából az ÖBB már lehívta az első 13 szerelvényt melyet várhatóan az év folyamán még további 20 garnitúra követi.

siemens_vonat

Az hét kocsis Nightjet összeállításában két ülőhelyes kocsi, három fekvőhelyes és két hálókocsi közlekedik. Kialakításuk egyesíti az ultramodern elemeket az utaskényelem még magasabb színvonalával. Az új fekvőhelyes koncepció további mini-lakosztályokat kínál az egyedül utazók számára, biztosítva a kellemes utazást és a kipihent állapotban való megérkezést a célállomásra. Az utazás a hálókocsiban még kényelmesebb, hiszen saját WC és zuhanyzó is tartozik minden standard és deluxe fülkéhez. Természetesen a korábban megszokott normál típusú fülkék is rendelkezésre állnak, viszont új dizájn elemekkel.

IM2021020527MO

Új szolgáltatás az ingyenes internetelérés, ami korábban csak a távolsági Railjet vonatokon állt rendelkezésre. Útjuk során a Nightjet utasai díjmentesen szörfölhetnek az ÖBB Railnet hálózatán, letölthetnek tartalmakat, olvashatják a digitális újságokat és magazinokat. Akadálymentesített éjszakai utazás szintén biztosított az új Nightjet vonatokon. Minden szerelvényben megtalálható egy alacsony padlószintű többfunkciós kocsi is, amelyen akadálymentes fekvőhelyes fülke és akadálymentes WC is rendelkezésre áll.

IM2020120493MO