Új vezető a hatvani gyárban

2021 januárjától Arne Ziegenbein a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. új gazdasági ügyvezető igazgatója. A német szakember a nyugdíjba vonuló Wolfgang Steint váltja a pozícióban, aki 2017 januárja óta volt a hatvani Bosch gyár menedzsmentjének tagja. Az új gazdasági gyárigazgató, aki az elmúlt években a vállalat németországi és indiai telephelyein dolgozott vezető pozíciókban, ismerősként tér vissza Hatvanba, mert 2009 és 2014 között ő felelt a telephely logisztikai és kontrolling részlegeiért.

Arne Ziegenbein közel 14 éve dolgozik a Boschnál. A szakember az aacheni Rajna-Vesztfália Műszaki Egyetemen végzett okleveles villamosmérnöként, később a hágai egyetemen üzleti tudományokból szerzett mesterdiplomát, majd a zürichi műszaki egyetemen szerzett PhD-fokozatot. Szakmai pályáját 2002-ben az ETH Zürich Műszaki Egyetem Vállalati Tudományok Központjának tudományos munkatársaként és projektmenedzsereként kezdte, majd 2007-ben a Boschnál folytatta karrierjét. Két Stuttgartban eltöltött év után Magyarország következett, ahol a vállalat hatvani gyárában logisztikai és kontrolling területeken töltött be vezetői pozíciókat. 2015-től Indiában folytatta szakmai pályáját, ahol a vállalat bengalurui járműelektronikai gyárát irányította. Ezt követően, 2017 és 2020 decembere között a stuttgarti Bosch-központban a vállalati teljesítmény-ellenőrzési, kockázatkezelési, valamint egyesülésekért és felvásárlásokért felelős részleg alelnöke volt.

„Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy mostantól a Bosch legnagyobb autóipari elektronikai gyárának vezetőjeként dolgozhatok itt, Hatvanban” – hangsúlyozta kinevezése kapcsán Arne Ziegenbein. „Az a célom, hogy a folyamatainkat, a szervezetet és a teljesítményt tovább fejlesszük, erősítve ezáltal a gyár versenyképességét. Nagy hangsúlyt fektetünk a jövőben a termelési és ellátási lánc digitalizációjára, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy gyárunk továbbra is a világ élvonalában maradjon” – tette hozzá a szakember.

A Robert Bosch Elektronika Kft. 1998-ban alakult Hatvanban, a gyár a Bosch-csoport gépjármű-elektronika részlegének legnagyobb gyártóközpontja a világon. Az elmúlt évtizedekben világszerte több százmillió járművet szereltek fel a hatvani telephelyen készült különböző elektronikákkal. A vállalat stratégiai célja, hogy munkavállalói szakértelmének, valamint csúcstechnológiát képviselő gyártási megoldásainak folyamatos fejlesztésével az automatizált, balesetmentes és környezetbarát autózás jövőjében aktív szerepet vállaljon.

1 Comment on Új vezető a hatvani gyárban

Comments are closed.